Αθλητισμός|05.09.2019 21:20

ΠΑΟΚ: Ανεξαρτητοποιήθηκε όταν πήρε τα «μηνύματα» για το νέο τηλεοπτικό τοπίο

Αντώνης Τσακαλέας

Οταν πριν από περίπου ένα μήνα, ο ΠΑΟΚ έπαιρνε στα χέρια του την τελευταία πρόταση της Nova για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των εντός έδρας αγώνων του πρωταθλήματος, ένα από τα σχόλια των «κύκλων» της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ήταν πως έχουν ήδη «διαβάσει πίσω από τις λέξεις αυτής της πρότασης».

Επρόκειτο, άλλωστε, για μια πρόταση μικρότερη των 5 εκατ. ευρώ για τον πρώτο χρόνο της συνεργασίας. Μολονότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι ο νταμπλούχος και μια ομάδα με μεγάλη δυναμική και πολυπληθές κοινό, το ποσόν που του πρότειναν από το συνδρομητικό ήταν χαμηλότερο όχι μόνο από εκείνο του Ολυμπιακού, αλλά και από εκείνα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Η κίνηση της «Alter Ego», εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, για την απόκτηση της Forthnet/Nova, έρχεται να κάνει πλέον και την «αποκρυπτογράφηση» των τότε τοποθετήσεων των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, που είχαν αντιληφθεί τι συμβαίνει και τι επρόκειτο να γίνει στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Δεν ήταν δύσκολο, λοιπόν, να συνδυάσουν την αντιμετώπιση που είχε ο ΠΑΟΚ με την πιθανή κατάληξη του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Forthnet. Πλέον, οι «ασπρόμαυροι» νιώθουν πως η επιλογή να στηριχθούν στα «πόδια» τους και να προχωρήσουν στην τηλεοπτική «ανεξαρτητοποίησή» τους μέσω του PAOK TV ήταν μια επιλογή που έγινε και με βάση την επικείμενη διαμόρφωση του τηλεοπτικού τοπίου σε επίπεδο μετάδοσης του πρωταθλήματος.

Αλλωστε, το επιτυχημένο εγχείρημα του PAOK TV ήρθε για να μείνει, όπως ανακοίνωσαν οι παράγοντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς ο κόσμος αγκάλιασε και στηρίζει την προσπάθεια.

PAOK TVNovaΠΑΟΚ