Αθλητισμός|06.09.2019 09:31

US Open: Η 19χρονη Αντρεέσκου στο δρόμο της θρυλικής Σερένα Γουίλιαμς (vids)

Newsroom

Θύμισε την παλιά καλή και ανίκητη Σερένα, η θρυλική Γουίλιαμς των 23 τίτλων Γκραν Σλαμ στον ημιτελικό του US Open απέναντι στην εξαιρετική Ελίνα Σβιτολίνα. 70 λεπτά υπόθεση ήταν η επικράτηση της Αμερικανίδας επί της Ουκρανής, Νο. 5 στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς επικράτησε με άνεση και στυλ με 2-0 σετ (6-3, 6-1).

Η Γουίλιαμς, Νο. 8 στο ταμπλό, που βρίσκεται από τον Ιανουάριο του 2017 στο κυνήγι του 24ου Γκραν Σλαμ, κατά τη διάρκεια του τουρνουά δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να τα καταφέρει. Τότε η Σερένα είχε επικρατήσει για τελευταία φορά στο Αυστραλιανό Οπεν κι έκτοτε, δυόμισι χρόνια μετά (έχοντας βεβαίως μεσολαβήσει η προσωρινή απόσυρσή της για τη γέννηση της κόρης της, τρεις χαμένοι τελικοί και αρκετά προβλήματα τραυματισμών), ψάχνει το... μαγικό 24ο τρόπαιο που θα την φέρει στην κορυφή δίπλα στη Μάργκαρετ Κορτ.

T

Απέναντί της η Σερένα θα βρει το ανερχόμενο αστέρι του γυναικείου τένις ονόματι Μπιάνκα Αντρέεσκου. Η 19χρονη Καναδή, Νο. 15 στον κόσμο, έπειτα από μια σπουδαία μάχη 2 ωρών και 13 λεπτών επικράτησε της Ελβετίδας Μπελίντα Μπέντσιτς (Νο. 12) με 2-0 σετ (7-6(3), 7-5).

Η Αντρέεσκου μόλις στην τέταρτη παρουσία της σε τουρνουά Γκραν Σλαμ (έκανε ντεμπούτο το 2017 στο Γουίμπλεντον) και στην παρθενική της εμφάνιση στο US Open (την προηγούμενη διετία συμμετείχε στα προκριματικά) έκλεισε θέση για τον πρώτο τελικό στην καριέρα της απέναντι στο είδωλό της. Εγινε μόλις η δεύτερη τενίστρια από τον Καναδά μετά την Τζίνι Μπουσάρντ (Wimbledon 2014) που περνάει σε τελικό major!

T

Ο μεγάλος τελικός των γυναικών θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου (7/9) στις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

Σερένα ΓουίλιαμςΜπιάνκα ΑντρεέσκουUS OpenΤένις