Αθλητισμός|08.09.2019 12:19

Καρεμπέ: «Σημαντικό κεφάλαιο στο πρότζεκτ του Ολυμπιακού οι Πορτογάλοι»

Newsroom

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού Κριστιάν Καρεμπέ εξήρε τους Πορτογάλους παίκτες των «ερυθρόλευκων» και όχι μόνο. Ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου, ο οποίος συνόδευσε τον κόουτς της ομάδας, Πέδρο Μαρτίνς στο Οέιρας της Πορτογαλίας για το ποδοσφαιρικό συνέδριο Soccerex, μίλησε στην ιστοσελίδα Maisfutebol, τονίζοντας ότι οι Πορτογάλοι αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του πρότζεκτ που εφαρμόζεται στους Πειραιώτες.

«Όλος ο κόσμος μού μιλά για τη χημεία των Πορτογάλων με τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι οι Πορτογάλοι έχουν την ποιότητα στο αίμα τους. Δουλεύουν πολύ, αλλά έχουν και μια ξεκάθαρη φιλοσοφία. Δεν το λέω μόνο γιατί παίρνουμε Πορτογάλους παίκτες και προπονητές. Η χώρα βγάζει παίκτες που έχουν πολλά καλά στοιχεία, όπως ο Ζοάο Φέλιξ, που παίζει στην Ατλέτικο» δήλωσε ο Καρεμπέ.

Και πρόσθεσε: «Οι Πορτογάλοι δίνουν ευκαιρία σε νεαρούς παίκτες. Η Μπενφίκα το κάνει, η Πόρτο το κάνει, η Σπόρτινγκ επίσης το κάνει, με παράδειγμα τον Ποντένσε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από όλους τους Πορτογάλους παίκτες που έχουμε, μεγαλώνουν την αξία της ομάδας και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που κλήθηκαν στην εθνική ομάδα».

Για την εμπλοκή του Ολυμπιακού στην πορτογαλική αγορά και τον ρόλο του Πέδρο Μαρτίνς, σχολίασε: «Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Πορτογαλία. Είμαστε στο Champions League, μια διοργάνωση που μπορούν να λάμψουν και να έχουν την ευκαιρία να παίξουν, όπως συμβαίνει και με τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας. Ο Πέδρο Μαρτίνς και το επιτελείο του γνωρίζουν παιδιά, όπως ο Ποντένσε, ο Σα, ο Σεμέδο. Έχουμε ένα πρότζεκτ κι αυτοί είναι σημαντικό μέρος του στο 100%. Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτούς, ελπίζω να πάμε μακριά».

Στο μεταξύ, ένας εκ των Πορτογάλων του Ολυμπιακού που αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, ο Μπρούνο Γκασπάρ, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο την ερχόμενη αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον Βόλο ΝΠΣ στο Γ. Καραϊσκάκης το Σάββατο (14/9) και με δεδομένο ότι ακολουθεί η πρεμιέρα με την Τότεναμ για το Champions League, ο Μαρτίνς θα κάνει ροτέισον στο πρωτάθλημα, δίνοντας χρόνο και σε παίκτες που δεν έχουν παίξει αρκετά.

ποδόσφαιροΚριστιάν ΚαρεμπέΟλυμπιακός