Αθλητισμός|14.09.2019 15:22

Η 7η θέση της Team USA, οι ατάκες του Πόποβιτς και η αγκαλιά με τον Τζινόμπιλι(vid)

Newsroom

Με νίκη αποχαιρέτησε τις υποχρεώσεις της στο Μουντομπάσκετ η Team USA, καθώς  επικράτησε της Πολωνίας με 87-74 κατακτώντας οριστικά την 7η θέση στο τουρνουά. Πολύ καλό παιχνίδι για τους νικητές έκαναν οι  Ντόνοβαν Μίτσελ (16 πόντοι, 10 ασίστ) , Κρις Μίντλετον (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ),  Τζο Χάρις (14 πόντοι) και Ντέρικ Ουάιτ (12 πόντοι). Από την Πολωνία (τερμάτησε 8η) πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ματέουζ Πονίτκα με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ.

«Δεν κατηγορώ κανέναν, δουλέψαμε σκληρά»

Μετά το τέλος του αγώνα ο Γκρεγκ Πόποβιτς απάντησε σε ερωτήσεις εκπροσώπων του Τύπου:«Δεν κατηγορώ όποιον δεν ήρθε να παίξει, κάποιοι είναι τραυματίες, κάποιοι έχουν οικογένειες... Αυτό το γκρουπ δούλεψε πολύ σκληρά, δεν σκέφτομαι καν όσους δεν δέχθηκαν να έρθουν.Είναι δύσκολες αυτές οι διοργανώσεις, κάνεις ό,τι μπορείς και αυτό είναι όλο. Κάθε εθνική ομάδα είχε κάποιους που δεν έπαιξαν».

«Δεν υπάρχουν πια Dream Teams»

Σε άλλο σημείο είπε: «Υπήρξαν καλύτερες ομάδες που έφτασαν μέχρι την τελική φάση. Δεν είναι δεδομένο ότι οι ΗΠΑ θα παίρνουν κάθε τουρνουά, αυτή είναι old school αντίληψη. Δεν υπάρχουν πια Dream Teams, για εμένα το να κερδίσεις το τρόπαιο είναι πιο σημαντικό από ποτέ γιατί έχουν βελτιωθεί οι πάντες, οι ομάδες, οι προπονητές, οι παίκτες. Στο παρελθόν δεν έβλεπες την ευχαρίστηση, τώρα για εμάς ήταν ευχαρίστηση κάθε αγώνας. Η Γαλλία έπαιξε καλύτερα από εμάς στο τέλος του αγώνα. Χάσαμε και προχωράμε προς τα εμπρός».

«Παίξαμε για την πατρίδα και την οικογένεια»

Ο Πόποβιτς συμπλήρωσε: «Οι σχέσεις που έχτισα με παίκτες που δεν είχα ποτέ στις ομάδες μου ήταν το σημαντικότερο, αυτές οι σχέσεις ωρίμασαν. Όταν είσαι σε μια δύσκολη κατάσταση, μαθαίνεις καλύτερα τους ανθρώπους γύρω σου. Αυτοί έκαναν ιδιαίτερη την εμπειρία μας σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν υπήρχε φασαρία γύρω μας, παίξαμε για την πατρίδα, ο ένας για τον άλλο, για τις οικογένειές μας. Προχωράμε μπροστά. Δεν υπάρχει παιχνίδι κατηγοριών, δεν είναι ντροπή που χάσαμε το χρυσό μετάλλιο, τέτοιες συμπεριφορές είναι γελοίες και αλαζονικές. Όσοι τις έχουν, δεν σέβονται τις υπόλοιπες ομάδες σε όλο τον κόσμο και τις προσπάθειες των παικτών που ήταν φανταστικές».

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς στο περιθώριο του αγώνα με την Πολωνία συνάντησε τον μέχρι πρότινος παίκτη του στους Σπερς Μανού Τζινόμπιλι, οι δυο τους αγκαλιάστηκαν θερμά σε μια συγκινητική στιγμή και είχαν την ευκαιρία να τα πουν για λίγη ώρα.

Δείτε εδώ την αγκαλιά Πόποβιτς-Τζινόμπιλι

T

Μουντομπάσκετ 2019εθνική ΠολωνίαςΠαγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBAteam USA