Αθλητισμός|15.09.2019 21:40

Ζει, ελπίζει και αναπνέει ο ιστορικός Πανιώνιος με νίκη επί της ΑΕΛ

Newsroom

Ο Πανιώνιος ζει, ελπίζει και αναπνέει! Η ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει στάθηκε όρθια απέναντι στην ανώτερη ΑΕΛ και χάρη σε ένα γκολ του Μαξίμοβιτς έφτασε σε μια πολύτιμη νίκη (1-0) που του δίνει ελπίδες για το δύσκολο μέλλον καθώς, οι Κυανέρυθροι στο ντεμπούτο τού Νίκι Παπαβασιλείου στον πάγκο της ομάδας έσβησαν το αρχικό -6 στη βαθμολογία, φτάνοντας πλέον στο -3.

Η ΑΕΛ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι όταν στο 5' η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ έπειτα από σουτ του Ουάρντα. Και συνέχισε να κυνηγάει το γκολ και πάλι πρωταγωνιστή τον Ουάρντα, ο οποίος πάσαρε στον Φατιόν, ο οποίος πλάσαρε αλλά ο Κότνικ απομάκρυνε. Ο Πανιώνιος άρχισε να ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο δίχως όμως να μπορέσει να απειλήσει πέραν ενός σουτ του Καμαρά.

Ιδια εικόνα υπήρξε και στο β' ημίχρονο με την ΑΕΛ να έχει συντριπτικά την κατοχή υπέρ της (70%) αλλά τελικά τους «κυανέρυθρους» να φτάνουν στην επίτευξη του γκολ. Στο 56' ο Μαξίμοβιτς έπαιξε το «1-2» με τον Καμαρά και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Νέας Σμύρνης (1-0). Σημειωτέον ότι ο Μαξίμοβιτς είχε κρίνει με δικό του γκολ και το παιχνίδι της περασμένης σεζόν μεταξύ των δύο ομάδων στη Νέα Σμύρνη!

Η ΑΕΛ απείλησε στο 60' με τον Μιχαήλ, στο 61' με τον Μπούστος, στο 77' με τον Φιλίποβιτς και στο 84' με τον Μπράλιτς, ωστόσο είτε η αστοχία είτε ο εκπληκτικός Κότνικ της στέρησαν το γκολ που πάντως άξιζε (βάσει απόδοσης) να πετύχει. Από το 78' η θεσσαλική ομάδα έπαιζε και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ζίβκοβιτς.

Ο Πανιώνιος εν τέλει κράτησε το μηδέν και πανηγύρισε την πρώτη του (και) πολύ σημαντική νίκη στη σεζόν.

Πανιώνιος: Κότνικ, Ρέντζας, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Άρσε (82' Οικονομίδης), Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (93' Παπαγεωργίου), Τσιλούλης, Αραμπούλι, Καμαρά (76' Παπανικολάου).

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Καρανίκας, Μπράλιτς, Μόρας (69' Νούνιτς), Μιχαήλ, Ζίβκοβιτς, Κάτσε, Φατιόν, Μπούστος (75' Φιλίποβιτς), Ουάρντα, Ντάουντα.

ΑΕΛποδόσφαιροSuperLeagueΠανιώνιος