Αθλητισμός|15.09.2019 23:19

Βγήκε στην Εθνική οδό με Ferrari της F1 και καταζητείται (vid)

Newsroom

Ενας οδηγός στην Τσεχία που οδηγούσε στην Εθνική οδό έμεινε άφωνος όταν από τους καθρέπτες του είδε να έρχεται με ταχύτητα ένα γνήσιο μονοθέσιο από τη Formula 1

Το κατακόκκινο μονοθέσιο που ήταν Ferrari της F1 τον προσπέρασε ενώ ακολουθούσε και άλλη μία Ferrari που πιθανότατα ήταν συνοδευτικό αυτοκίνητο. Η «κοκκινομάλλα» εθεάθη στον αυτοκινητόδρομο D4 στο Πρίμπραμ της Τσεχίας και το βίντεο ήταν αδιάψευστος μάρτυρας.

Το νούμερο 7 και οι μετατροπές

Έφερε τον αριθμό «7» στην πίσω πτέρυγα, τα λογότυπα της Formula 1 και των χορηγών Marlboro και Vodafone.

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το βίντεο η αστυνομία της Τσεχίας διεξάγει έρευνα για να εντοπίσει τον οδηγό και τον ιδιοκτήτη ώστε να διαπιστώσει εάν το σούπερ αυτοκίνητο είχε τις νόμιμες μετατροπές και κυρίως τα νόμιμα έγγραφα για να κυκλοφορεί σε δημόσιο δρόμο.  

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Formula 1 είναι σχεδιασμένα κατά παραγγελία για τον οδηγό τους και για να χρησιμοποιηθούν σε δημόσιους δρόμους χρειάζονται μηχανικές τροποποιήσεις, όπως πιο ψηλές αναρτήσεις για μεγαλύτερη απόσταση από το οδόστρωμα, αλλαγές στους καθρέφτες, στα φώτα και στα ελαστικά. Τα αγωνιστικά ελαστικά είναι άχρηστα μετά από 20 μίλια στους δημόσιους δρόμους ενώ ο κινητήρας χρειάζεται αλλαγή ή κοστοβόρο σέρβις μετά από 5-6 ώρες συνεχούς οδήγησης.

Formula 1ΣπορFerrari