Αθλητισμός|17.09.2019 22:49

Ποτσετίνο: «Με αλλαγές στην πρεμιέρα κόντρα στον Ολυμπιακό»

Newsroom

Αποφασισμένος να κάνει αλλαγές στην πρεμιέρα της Τότεναμ στο Champions League κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», δήλωσε ο προπονητής των Spurs, Μαουρίσιο Ποτσετίνο στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

«Γνωρίζουμε τον Ολυμπιακό, ξέρουμε παίκτες όπως τον Βαλμπουενά, αλλά και τον Ελ Αραμπί από την Ισπανία. Το σημαντικό είναι να είμαστε εμείς καλοί τακτικά και στο παιχνίδι μας. Πράγματι πήγαμε καλά στο τελευταίο ματς, δεν είχε να κάνει με τον αντίπαλο. Πρέπει να αποδίδουμε στον μέγιστο βαθμό.

Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να προσφέρουν. Έχουμε μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, αλλά σε 21 μέρες θα δώσουμε 7 ματς. Θα έχουμε αλλαγές στο γήπεδο για διαφορετικούς λόγους, αλλά θα κρατήσουμε την ποιότητά μας», είπε ο Αργεντινός προπονητής, που ρωτήθηκε για την ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης». «Μου αρέσει πολύ αυτή η ατμόσφαιρα σε τόσο ζεστά γήπεδα. Είμαι Αργεντίνος και μου αρέσουν αυτά τα γήπεδα.

Τακτικά θα είναι δύσκολο το ματς. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα και έναν πολύ καλό προπονητή, τον Πέδρο Μαρτίνς, που παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο με γρήγορες μπαλιές. Το κλειδί θα είναι να βγάλουμε πάθος, κίνητρο, αποφασιστικότητα και να επιδιώξουμε να κυριαρχήσουμε και να κερδίσουμε. Να έχουμε το ίδιο κίνητρο και να κυριαρχήσουμε. Να μην τους αφήσουμε να κάνουν βαθιές μπαλιές και το παιχνίδι τους. Να κόψουμε τη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση».

Όπως ήταν λογικό, μίλησε και για τον χαμένο τελικό με τη Λίβερπουλ. «Ήταν μία μεγάλη περίοδος για εμάς μετά τον τελικό. Είναι δύσκολο όταν χάνεις τον τελικό. Αυτό το συναίσθημα. Πικρό συναίσθημα. Θέλεις να ξεκινήσεις καλά την επόμενη χρονιά και να διορθώσεις τη... ζημιά. Είναι νέα και μεγάλη πρόκληση που παίζουμε φέτος στον θεσμό. Το περιμένουμε πώς και πώς».

Ο Γάλλος τερματοφύλακας Ούγκο Γιορίς τόνισε: «Είναι ένα σκληρό μέρος να παίξεις. Σε καμία περίπτωση ένα εύκολο γήπεδο για να ξεκινήσεις το Champions League. Ερχόμαστε εδώ με ταπεινότητα και θα προσπαθήσουμε να αρχίσουμε τη διοργάνωση με τον σωστό τρόπο».

ΟλυμπιακόςChampions LeagueποδόσφαιροΤότεναμΜαουρίτσιο Ποτσετίνο