Αθλητισμός|17.09.2019 22:46

Παγκόσμιο στίβου: Η έμπειρη Νικόλ και η «σταχτοπούτα» Ραφαέλα

Newsroom

Η Νικόλ Κυριακοπούλου που έπαθε οστικό οίδημα στο Diamond League του Λονδίνου ακολούθησε επίπονο πρόγραμμα αποκατάστασης και λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση της αποστολής για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι έτοιμη να διεκδικήσει για μια ακόμη φορά τη διάκριση σε μεγάλη διοργάνωση.

Η Κυριακοπούλου θα πάρει μέρος στο πέμπτο Παγκόσμιο της καριέρας της, αφού η πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση ήταν το 2009 στο Βερολίνο κι έπειτα ήταν παρούσα σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι σήμερα, εκτός από αυτή του 2017 στο Λονδίνο. Μάλιστα η 33χρονη το 2015 στη διοργάνωση του Πεκίνου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ήταν όγδοη στον τελικό της διοργάνωσης του 2011 στο Νταεγού. Η Κυριακοπούλου, που το χειμώνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του κλειστού έχει κάνει φέτος 4,72 μ. στον πρώτο της αγώνα στη σεζόν.

«Είμαι έτοιμη και νιώθω καλά»

«Δεν πονάω καθόλου, ωστόσο συνεχίζω κανονικά τις θεραπείες, γιατί ορισμένες φορές το οστικό οίδημα υπάρχει, δίχως να δείχνει σημάδι πόνου. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά και από τον αχίλλειο, στον οποίο υπήρχε φλεγμονή. Είμαι και νιώθω πολύ καλά. Είμαι έτοιμη να μπω με αξιώσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενη που μετά από τόσο καιρό επιστέφω στη δράση, που τόσο μου είχε λείψει. Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε μεθοδικά και προσεκτικά, ώστε να διατηρούμαι σε καλό επίπεδο και να μην επιβαρύνω το πόδι».

«Μου έφυγε η κούραση»

Αντίθετα, η Ραφαέλα Σπανουδάκη είναι η «σταχτοπούτα» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και πήρε με ανακούφιση την πρόσκληση της IAAF για τα 200 μέτρα.

Βασικό της μέλημα να κινηθεί σε επιδόσεις ανάλογες του ρεκόρ της. «Είχα κάποια προβλήματα με τραυματισμούς στη διάρκεια της χρονιά, τα οποία τα ξεπέρασα, έκανα τις θεραπείες που έπρεπε και τώρα είμαι καλά. Για την ακρίβεια νιώθω καλύτερα από ποτέ. Νιώθω αρκετά φρέσκια. Από τη στιγμή μου έμαθα ότι θα συμμετάσχω στο Παγκόσμιο ήταν σαν να μου έφυγε όλη η κούραση».

Είναι η... σταχτοπούτα

Η Σπανουδάκη θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού. Η 25χρονη θα πάρει θέση εκκίνησης στα 200 μ. και με 23.16 από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία. Προέρχεται από μία σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων στη διάρκεια της οποίας κατάφερε να ξεχωρίσει τόσο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ, όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, όπου πρόσφερε πολύτιμους βαθμούς στην εθνική μας ομάδας.

ΣπορΝικόλ ΚυριακοπούλουΡαφαέλα ΣπανουδάκηΝτόχαστίβος