Αθλητισμός|21.09.2019 19:17

Τσιτσιπάς στο ματς της χρονιάς: Συμπαίκτης του Ναδάλ και αντίπαλος του Κύργιου!

Newsroom

Ονειρικές στιγμές ζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Γενεύη στο Laver Cup απολαμβάνοντας τα καλύτερα της καριέρας του ως μέλος της ίδιας ομάδας μαζί με τους θρύλους του παγκοσμίου τένις που κάποτε έβλεπε από την τηλεόραση.

Ο 21χρονος Ελληνας τενίστας ως μέλος της Μεικτής Ευρώπης έχει προπονητή τον Μπιόρν Μποργκ, αρχηγό τον Ραφαέλ Ναδάλ ο οποίος τον ενθάρρυνε καθ΄όλη την διάρκεια του χθεσινοβραδινού νικηφόρου αγώνα απέναντι στον Τέιλορ Χάρι Φριτζ και φυσικά τον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος χθες βράδυ με συμπαίκτη τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ νίκησαν και το διπλό και έτσι η Ευρώπη προηγείται της Μικτής Κόσμου με 3-1.

Οδηγίες από Ναδάλ, Φέντερερ

Mάλιστα κατά την είσοδο του Τσιτσιπά στο κορ οι Ναδάλ, Φέντερερ τον ακολουθούν και του δίνουν οδηγίες...

T
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Τέιλοφ Χάρι Φριτζ (δεξιά) και τον Σέβεριν Λούθι (στο μέσον) προπονητή του Ρότζερ Φέντερερ

Συμπαίκτης του Ράφα, αντίπαλος του Κύργιου

Τα καλύτερα όμως για τον Τσιτσιπά είναι μπροστά καθώς απόψε το βράδυ (Σάββατο 21/9, 21.30) με συμπαίκτη τον Ραφαέλ Ναδάλ θα αντιμετωπίσουν το Νικ Κύργιο και τον Τζακ Σοκ.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει στις 14.00 με την αναμέτρηση μεταξύ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και του Τζον Ισνέρ. Ο Ζβέρεφ μετράει 6 νίκες στις 7 μεταξύ τους αναμετρήσεις και αν πάρει και σήμερα τη νίκη θα ανοίξει κι άλλο τη διαφορά μεταξύ Ευρώπης και Μεικτής Κόσμου καθώς οι πόντοι στους σημερινούς αγώνες μετράνε διπλοί.

Στη συνέχεια, ο Ρότζερ Φέντερερ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα μονό και μάλιστα μπροστά στους συμπατριώτες του. Θα αντιμετωπίσει το Νικ Κύργιο.

Η ντριμ τιμ της Ευρώπης παρακολουθεί τις προσπάθειες του Τσιτσιπά και όλοι πανηγυρίζουν

Τα μονά θα κλείσουν με τον αγώνα μεταξύ του Ραφαέλ Ναδάλ και του Μίλος Ράονιτς. Θα είναι ο πρώτος αγώνας του Ναδάλ στο μόνο μετά την κατάκτηση του US Open όπου κατέκτησε τον 19ο Grand Slam τίτλο του.

Το ματς της ημέρας και ίσως και της... χρονιάς θα είναι μεταξύ του Τσιτσιπά και του Ναδάλ εναντίον του Κύργιου και του Σοκ. Μην ξεχνάμε πως ο Τσιτσιπάς με τον Κύργιο ήταν συμπαίκτες στο διπλό στα τελευταία τουρνουά.

«Δεν θα σας πίστευα»

«Αν μου λέγατε πριν από 10 χρόνια ότι θα έπαιζα σε ένα τουρνουά που θα έχω στο πλευρό μου τον Roger, τον Rafa και 4 ακόμα παίκτες από το Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν θα σας πίστευα. Είναι απλά υπέροχο», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

T

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2019:

14:00 Alexander Zverev v. John Isner Eurosport 1HD
15:30 Roger Federer v. Nick Kyrgios Eurosport 1HD
20:00 Rafael Nadal v. Milos Raonic Eurosport 1HD
21:30 Nadal/Tsitsipas v. Kyrgios/Sock Eurosport 1HD

ΤένιςΝικ ΚύργιοςΣπορΣτέφανος ΤσιτσιπάςΡάφαελ ΝαδάλLaver Cup