Αθλητισμός|25.09.2019 13:46

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα για VAR, ξένους διαιτητές και... σουβλάκια!

Newsroom

Το δεύτερο σεμινάριο των διαιτητών της Super League 1 ολοκληρώθηκε και ο Βίτορ Μέλο Περέιρα δήλωσε ικανοποιημένος από την προσαρμογή των Ελλήνων ρέφερι στο Video Assistant Referee (VAR) κατά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. 

Παράλληλα, ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής τόνισε -για πολλοστή φορά- ότι σταδιακά θα περιοριστούν οι ξένοι διαιτητές που θα έρχονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με στόχο στο εγγύς μέλλον να σφυρίζουν μόνο Έλληνες σε όλα τα παιχνίδια. 

Από εκεί και πέρα υπήρξε ειδική αναφορά στο περίφημο περιστατικό με τα σουβλάκια που πέρασαν μέσα στο βαν του VAR στο Λαμία - Παναθηναϊκός, καλύπτοντας τους διαιτητές για το περιστατικό (σ.σ.: η ευθύνη τους ήταν ότι δεν είχαν κλειδώσει), ενώ το ίδιο έπραξε και με το χαμένο ριπλέι στο Καραϊσκάκη, που στέρησε ένα καθαρό πέναλτι από τον Αστέρα Τρίπολης, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην τεχνολογία.

Επιπλέον, στην ανάλυση των φάσεων που έγινε, τέθηκε ως στόχος εν όψει της συνέχειας η συνέπεια και η ενιαία εφαρμογή στις παρεμβάσεις του VAR (line of intervention), η βελτίωση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων και η ανάλυση των τεχνικών διαχείρισης αγώνα.

Πηγή: sdna.gr

SuperLeagueVARΒίτορ Μέλο Περέιραδιαιτησίαποδόσφαιρο