Αθλητισμός|23.11.2018 11:08

Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος τέλειωσε τον Παϊρότζ!

Κώστας Γουλής

Αλλά είχε συγκεκριµένη, επικοινωνιακή στόχευση από την πλευρά του µεγαλοµετόχου του Παναθηναϊκού.

Η σύντοµη επικοινωνία τους έδειξε στον Αλαφούζο πως πλέον µοιάζει απίθανο να «µπει» ο Παϊρότζ. Κάτι που ισχυροποιήθηκε στο µυαλό του 61χρονου εφοπλιστή όταν υπενθύµισε στον Πιεµπονγκσάντ πως -βάσει των συµφωνηθέντων- πρέπει να βάλει 3 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ έως το τέλος του 2018 και στην απάντησή του ο Ταϊλανδός προτίµησε να πετάξει την µπάλα στην εξέδρα.

Ο Αλαφούζος (τυπικά, αλλά και ουσιαστικά) «δεσµεύεται» ακόµη µε το ιδιωτικό συµφωνητικό που υπέγραψε µε τον Παϊρότζ στις 6/10. Υπάρχουν ηµεροµηνίες έως τη λήξη της τρέχουσας αύξησης µετοχικού κεφαλαίου στις 21/1/2019 που τον «δεσµεύουν» και δεν µπορεί -ακόµα- να βγει και να πει µε ανακοίνωση (για συνέντευξη Τύπου δεν το... συζητάµε) «τέλος ο Πιεµπονγκσάντ».

Διακρίνοντας, λοιπόν, πως ο Παϊρότζ άφηνε «φλου» το θέµα των χρηµάτων και της εισόδου του στην ΠΑΕ, ο Αλαφούζος επέλεξε -µε έµµεσο τρόπο- να το(ν) τελειώσει ο ίδιος επικοινωνιακά και συνειδησιακά, εµπλέκοντας για πρώτη φορά (και) το όνοµα του Βίκτωρα Ρέστη! Με «διαρροή» της απάντησης του Πιεµπονγκσάντ, πως «µιλάω µε τον Ρέστη για να τακτοποιήσουµε τις υποχρεώσεις µας στον Παναθηναϊκό». Επίσηµα ήταν η πρώτη φορά, διότι ανεπίσηµα -όπως έχει καταγραφεί πολλάκις στο ρεπορτάζ- ο Ελληνας εφοπλιστής ήταν εξαρχής κοµµάτι του πόλου Πιεµπονγκσάντ/Pan Asia. Και το έπραξε τώρα ο Αλαφούζος, διότι γνωρίζει καλά πως στο µυαλό και του τελευταίου φίλου του Παναθηναϊκού δεν µπορεί να υπάρξει «µπροστά» ο Ρέστης. Για πολλούς και διαφόρους λόγους...

Ο Αλαφούζος, βεβαίως, δεν... έµαθε τώρα την «εµπλοκή» Ρέστη στην υπόθεση Παϊρότζ. Οι τρεις τους έχουν γευµατίσει τουλάχιστον πέντε φορές σε βραδινές βεγγέρες στο «Vive Mar», όποτε ερχόταν στην Αθήνα ο Ταϊλανδός. Ανθρωποι του Ρέστη και δικηγόροι του (Παχατουρίδης κ.ά.) «έτρεχαν» επί µήνες τις διαδικασίες, ενώ ο ίδιος ο εφοπλιστής έχει πάει στα γραφεία του Αλαφούζου στο Φάληρο.

Γιατί έκανε πίσω τώρα, ύστερα από τόσους µήνες, ο Πιεµπονγκσάντ; Γι’ αυτό δεν φαίνεται να «ευθύνονται» µόνο οι εξελίξεις στο Βέλγιο µε τη Μουσκρόν. Ο Παϊρότζ και το fund που εκπροσωπεί είχαν κι άλλους «στόχους» στην Ελλάδα. Τη Helexpo, το καζίνο στο Λουτράκι, το «πράσινο φως» για ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στη Μεσσηνία. Οταν όµως οι επαφές του σε κυβερνητικό επίπεδο δεν τελεσφόρησαν, επήλθε και η «φθορά» στο πρότζεκτ «Παναθηναϊκός». Ολα είναι µπίζνες...

Γιάννης ΑλαφούζοςΠαϊρότζ ΠιεµπονγκσάντΠαναθηναϊκός