Αθλητισμός|25.09.2019 20:13

Κεραυνός χτύπησε πέντε ποδοσφαιριστές στην Τζαμάικα (vid)

Newsroom

Πέντε παίκτες ποδοσφαίρου μιας πανεπιστημιακής ομάδας στη Τζαμάικα χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο με συμπτώματα ηλεκτροπληξίας μετά από κεραυνόπτωση την ώρα ενός αγώνα ποδοσφαίρου.

Οπως φαίνεται και στο βίντεο δύο παίκτες της ομάδας του πανεπιστημίου του Wolmer πέφτουν ταυτόχρονα στο έδαφος έχοντας παράλληλα την ίδια αντίδραση μετά από πτώση κεραυνού σε παρακείμενο χωράφι.

Ο αγώνας συνεχίζεται για μερικά δευτερόλεπτα πριν οι διαιτητές και όλοι οι αθλητές συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί. Αμέσως όλοι οι παρευρισκόμενοι σπεύδουν να βοηθήσουν τους άτυχους ποδοσφαιριστές.

Ηλεκτροπληξία από το ηλεκτρικό πεδίο

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο κεραυνός λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν άνοιξε σαν ομπρέλα και κάλυψε μία τεράστια περιοχή και έτσι το ηλεκτρικό πεδίο που δημιουργήθηκε χτύπησε τους δύο αθλητές που φαίνονται στο βίντεο και τρία ακόμα ακόμα που βρίσκονταν σε άλλο σημείο του γηπέδου.

Ο αγώνας του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος μεταξύ του Wolmer και του κολλεγίου Jamaica στο Kingston γίνονταν το βράδυ της Δευτέρας. Ο διαιτητής Karl Tyrell διέκοψε τον αγώνα καθώς σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ επηρεάστηκαν συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές.

Δύο στο νοσοκομείο

Ο φοιτητής του Τζέιμικα Κολέιν Τέρρεν Φράνσις και ο Ντουέιν Αλεν του Wolmer ήταν οι πιο σοβαρά τραυματίες και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Δυτικής Τζαμάικα (UHWI). Ο Φράνσις είναι πιο σοβαρά αλλά οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την υγεία του ενώ ο Άλεν νοσηλεύτηκε επειδή παραπονέθηκε για έντονους πόνους στο στήθος. Και οι πέντε συνολικά τραυματίες είχαν πόνους σε όλο τους το σώμα και ειδικά στα πόδια.

Να σημειωθεί πως σε πολλές χώρες έχουν υπάρξει αντιδράσεις για την διεξαγωγή αγώνων ομαδικών αθλημάτων σε υπαίθριες εγκαταστάσεις την ώρα των καταιγίδων.

Βέρες, δαχτυλίδια, καδένες

Παρόλο που οι ειδικοί έχουν επισημάνει τους κινδύνους που διατρέχουν αθλητές μετά την αύξηση στην ένταση των καιρικών φαινομένων που συνδέονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καμία αθλητική ομοσπονδία δεν προβλέπει διακοπές των αγώνων εν μέσω καταιγίδων, ούτε υπάρχει ενημέρωση αθλητών και διαιτητών για να μην φορούν το παραμικρό μεταλλικό αντικείμενο - όπως βέρες, δαχτυλίδια, καδένες - που θα μπορούσαν να τραβήξουν έναν κεραυνό.

T

κεραυνόςποδόσφαιροΤζαμάικα