Αθλητισμός|26.09.2019 22:04

AEK: Η πρόβα ενδεκάδας του Κωστένογλου για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Newsroom

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το κομβικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ έχει μπει στην τελική της ευθεία και ο Νίκος Κωστένογλου ετοιμάζει τα σχέδιά του για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Ο τεχνικός της Ένωσης καταλήγει σε σχηματισμό 3-5-2 όπως έκανε και στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, μετά την επιστροφή του Πέτρου Μάνταλου στο βασικό σχήμα.

Ο Μπάρκας θα παραμείνει στο πόστο του στην εστία της ΑΕΚ και θα έχει μπροστά του τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη. Στις πτέρυγες σημαντική αποστολή θα έχουν ο Παουλίνιο με τον Λόπες, καθώς θα πρέπει να καλύψουν όλη την πλευρά στην οποία θα αγωνιστούν και θα χρειαστούν τρεξίματα για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου αγώνα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Σιμόες θα έχει δίπλα του έναν από τους Κρίστιτσιτς ή Γαλανόπουλο. Ο Μάνταλος θα έχει ελεύθερο ρόλο ως επιτελικός μέσος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθούν οι Λιβάγια και Αλμπάνης.

Ο Νίκος Κωστένογλου περιμένει να μάθει αν μπορεί να υπολογίζει και στον Ολιβέιρα, ώστε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή. Ο Πορτογάλος θεωρείται έτοιμος από ιατρικής πλευράς, καθώς έχει κάνει την αποθεραπεία του, του λείπει όμως ο αγωνιστικός ρυθμός, καθώς δεν έχει κάνει δυνατές προπονήσεις.

Οι τρεις τελευταίες προπονήσεις θα δείξουν αν θα φωνάξει παρών για το ντέρμπι. Ο Ολιβέιρα μπορεί να αποδειχθεί ρυθμιστής αν αγωνιστεί, ωστόσο το πιθανότερο είναι στην καλύτερη περίπτωση να μείνει στον πάγκο και να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. 

ΑΕΚποδόσφαιροΠΑΟΚSuper League 1