Αθλητισμός|29.09.2019 11:27

Άρης- ΠΑΟΚ: Τζάμπολ στο «clasico» της Θεσσαλονίκης στο Αλεξάνδρειο

Newsroom

Η αυλαία της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πέφτει την Κυριακή (29/9) με το clasico της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο (17.45 ΕΡΤ3). Ένα παιχνίδι που πάντοτε έχει τον χαρακτήρα ντέρμπι παρά τα μεγάλα προβλήματα των δυο ομάδων.

Ο Άρης μέχρι και πριν από λίγες ημέρες δεν γνώριζε αν θα μπορούσε τελικά να απαλλαγεί από τη «θηλιά» της απαγόρευσης μεταγραφών που του επέβαλε η FIBA εξαιτίας οφειλών σε παίκτες, ενώ ο ΠΑΟΚ ένα μήνα πριν δεν διέθετε κανέναν οικονομικό πόρο ώστε να οικοδομήσει ένα νέο ρόστερ.

Οι δυο συμπολίτες κατάφεραν την τελευταία στιγμή να επανέλθουν σε συνθήκες σχετικής… κανονικότητας κι αυτό που φέτος έχουν θέσει ως στόχο είναι να σώσουν την παρτίδα της παραμονής τους στην κατηγορία.

Ομάδες στο ..παρά πέντε

Οι «κίτρινοι» την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή (μόλις την Δευτέρα 24/9 η ΚΑΕ ανακοίνωσε την άρση του ban της FIBA), διευθέτησαν τις οφειλές τους και άρχισαν να ανακοινώνουν παίκτες (πήραν τους Γκετσεβίτσιους, Μόρις, Ντραγκίσεβιτς, Γκάγκιτς, Τάλτον, Μιλόσεβιτς και Σακελλαρίου). Στην ομάδα παρέμειναν οι Μποχωρίδης, Φλιώνης, Σλαφτσάκης. Νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας ανέλαβε ο Βίκτορ Σανικίτζε ο οποίος είχε μεγάλη συμμετοχή στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.

Στον Δικέφαλο του Βορρά η «σταυροφορία» του Ερασιτέχνη με στόχο την συσπείρωση δυνάμεων παραγόντων έφερε προσωρινά λύση στο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας. Μετά τις 15 Αυγούστου, σε διάστημα 7-8 ημερών ο Κώστας Φλεβαράκης, ο άνθρωπος με τον οποίο ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο το 1999(Κύπελλο Ελλάδος) κατάφερε να στελεχώσει την ομάδα με οχτώ νέους παίκτες (Μπεστ, Σμιθ, Λιούις, Ουίγκινς, Εγκεγκένζε, Σαρικόπουλος, Χατζηνικόλας, Νόουλς), αναλαμβάνοντας μια από τις δυσκολότερες αποστολές της καριέρας του. Στο ρόστερ παρέμειναν οι Μαργαρίτης, Σχίζας. Η θέση του team manager έμεινε πρόσφατα κενή μετά την αποχώρηση του Τέλη Ζουραντζίδη τον οποίο είναι πιθανό να αντικαταστήσει ο Χρήστος Τσέκος.

Ο Μαρκόπουλος στο επίκεντρο

Πρόσωπο του σημερινού ντέρμπι  ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο θα είναι ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο νυν προπονητής των κιτρίνων είναι ο κόουτς με τα περισσότερα ΠΑΟΚ-Άρης στο ενεργητικό του καθώς αυτό θα είναι το 44ο στο οποίο θα συμμετάσχει. Τα 32 τα διεύθυνε από τον πάγκο  του ΠΑΟΚ και τα 12 ως προπονητής του Άρη. Αυτή είναι η 3η θητεία του Μαρκόπουλου στον πάγκο του Άρη, ενώ για μια 8αετία(2009-2017) βρίσκονταν σε αυτόν του Δικεφάλου του Βορρά. Ο Κώστας Φλεβαράκης επιστρέφει στον πάγκο του ΠΑΟΚ έπειτα από 11 χρόνια. Το σημερινό θα είναι το 78ο παιχνίδι του στην μεγάλη κατηγορία. 

Διαβάστε εδώ για τα αποτελέσματα της χθεσινής(28/9) ημέρας στην Α1 και εδώ για την νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ.

Κυριακή 29/09

Άρης - ΠΑΟΚ 17.45(ΕΡΤ3)

Basket League(1η  Αγωνιστική, 28/9))

Ήφαιστος Λήμνου - Ρέθυμνο 66-50

Κολοσσός Ρόδου - Πανιώνιος 89-61

Ιωνικός Ν. - Λαύριο 90-94

Περιστέρι - Ηρακλής 75-59

Λάρισα - Προμηθέας 69-96

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 89-68

ΠΑΟΚBasket LeagueΑρηςμπάσκετ