Αθλητισμός|29.09.2019 21:42

Το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ είχε τα πάντα εκτός από νικητή!

Αντώνης Τσακαλέας

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2), με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται δυο φορές με τον Σφιντέρσκι (16' και 58') και την ΑΕΚ να έχει «απαντήσεις» με Τσιγκρίνσκι (54') και Ντέλετιτς (79'). Το χαμένο πέναλτι (δοκάρι) του Μπίσεσβαρ στο 25' έπαιξε καθοριστικό ρόλο. 

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του ΠΑΟΚ κυριάρχησε σχεδόν ολοκληρωτικά. Κατάφερε να προηγηθεί με γκολ του Σφιντέρσκι στο 16’, δημιούργησε φάσεις με τις οποίες θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα, ενώ στο 25’ ο Μπίσεσβαρ σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπάρκα, σε εκτέλεση πέναλτι. Η «εσχάτη των ποινών» δόθηκε για χέρι του Μπακάκη, το οποίο δεν είδε ο διαιτητής Κλόνσερ, αλλά εξετάστηκε από τον VAR και καταλογίστηκε από τον Ελβετό, ο οποίος είδε την παράβαση σε βίντεο.

Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να βρουν πολλούς χώρους στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, της οποίας το 3-5-2 δεν δούλεψε καθόλου. Ο Νίκος Κωστένογλου άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του σε τετράδα στην άμυνα με την ΑΕΚ να ισορροπεί αμυντικά αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει σε κανένα σημείο των πρώτων 45’ τον ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Ντέλετιτς και Γιακουμάκη να παίρνουν τη θέση των Παουλίνιο και Αλμπάνη. Η Ένωση μπήκε δυνατά, πίεσε και έφτασε στην ισοφάριση με τον Τσιγκρίνσκι στο 54’. Το ΟΑΚΑ «ξύπνησε» όμως ο ΠΑΟΚ στο 58’ έβγαλε εξαιρετική αντεπίθεση με τον Σφιντέρσκι να κάνει το 1-2 έπειτα από τρομερή ενέργεια του Λημνιού.

Στο 62’ ο Μάνταλος σκόραρε με το γκολ να ακυρώνεται (ως οφσάιντ) μετά από την εξέταση της φάσης από τον VAR. Στο 79' η ΑΕΚ ισοφάρισε εκ νέου, με «δράστη» τον Ντέλετιτς, μετά από σέντρα του Μάνταλου. Η φάση του 2-2 για την ΑΕΚ ξεκίνησε με αμφισβητούμενο μαρκάρισμα στον Αουγκούστο, με τον διαιτητή Κλόσνερ να μην βλέπει κάτι το μεμπτό, όπως και ο VAR που εξέτασε τη φάση. Οι «ασπρόμαυροι» έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 87', με τον Μπάρκα να αποκρούει το σουτ του Ακπομ. 

ΑΕΚ: Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο (46' Ντέλετιτς), Κρίστισιτς, Μάνταλος (85' Κλωναρίδης), Γαλανόπουλος, Λόπες, Αλμπάνης (46' Γιακουμάκης), Λιβάγια

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγκούστο, Καντουρί, Λημνιός (77' Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (88' Μαουρίσιο), Σφιντέρσκι (64' Ακπομ)

ποδόσφαιροΠΑΟΚSuper League 1ΑΕΚ