Αθλητισμός|30.09.2019 14:59

Τζόκοβιτς: Μάζεψε πατάτες και τα έβαλε με τα θηρία του σούμο (vid)

Newsroom

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εκτός από ένας μεγάλος σταρ είναι μία πολύπλευρη προσωπικότητα που ξέρει να ζει τη ζωή με απλά καθημερινά πράγματα αλλά και να συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας ακόμα και όταν δεν αγωνίζεται.

Τις ημέρες λοιπόν που οι υπόλοιποι σούπερ σταρ του τοπ-10 αγωνίζονταν στο Laver Cup στη Γενεύη είχε το χρόνο να πάρει τα χωράφια της Σερβίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του και να μαζέψει πατάτες με τους φίλους του αγρότες.

Μάζεψε πατάτες

Για λίγες μέρες ένιωσε και ο ίδιος αγρότης και ακολούθησε την καθημερινότητα απλών ανθρώπων μαζεύοντας και ο ίδιος την καλή σοδιά που υπάρχει εφέτος. Παράλληλα είχε χρόνο για να κάνει την αποθεραπεία στο χέρι του ώστε να είναι έτοιμος για την επιστροφή του στο τουρνουά του Τόκιο.

T

Ούτε που κουνήθηκαν...

Και από το Βελιγράδι ταξίδεψε στο Τόκιο όπου προγραμμάτισε κοινή προπόνηση με τους τεράστιους αθλητές του σούμο. Ακολούθησε το αυστηρό πρόγραμμα προετοιμασίας τους και είχε την ευκαιρία να ανέβει στο ταπί μαζί με τα θηρία. Γρήγορα διαπίστωσε πως παρά το μεγάλο βάρος τους οι αθλητές του σούμο έχουν άριστη φυσική κατάσταση και μεγάλη ευλυγισία στο σώμα τους, ενώ όταν επιχείρησε να κουνήσει από τη θέση τους κάποιον από αυτούς κατάλαβε πως είναι μάταιο.

«Εκπληκτική εμπειρία»

«Ήταν εκπληκτική εμπειρία. Το έζησα πρώτη φορά. Το σούμο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στην Ιαπωνία. Μιλούσα με τον πατέρα μου χθες στο τηλέφωνο και του έλεγα πως θα συναντήσω μερικούς παλαιστές του σούμο. Θυμήθηκε πως πριν αρκετά χρόνια, πίσω στο σπίτι, βλέπαμε τον Akebono και τον στηρίζαμε», είπε ο Τζόκοβιτς.

T

«Με λίγα κιλά ακόμα θα αγωνιστώ»

«Είναι εντυπωσιακό το πόσο ευλύγιστοι είναι. Δίνουν μεγάλη προσοχή στην ελαστικότητα των αρθρώσεων τους και στην ευλυγισία. Με λίγα κιλά παραπάνω ίσως μπορέσω να αγωνιστώ και εγώ», είπε ο Τζόκοβιτς με αρκετή δόση χιούμορ.

T

σούμοΣπορΤένιςΝόβακ Τζόκοβιτς