Αθλητισμός|03.10.2019 22:46

Europa League: Εμεινε στο μηδέν η Γιουνάιτεντ, «κόλλησε» κι η Ρόμα

Newsroom

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις της κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Τούτη τη φορά για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ μολονότι πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα (0-0) στην Ολλανδία με αντίπαλο την Αλκμάαρ και βρίσκεται ήδη σε θέση οδηγού για την πρόκριση στην επόμενη φάση, δεν πείθει με τις εμφανίσεις της. Ενδεικτικό πως δεν έκανε ούτε ένα σουτ στο τέρμα (on target) στη διάρκεια των 90 λεπτών! Για τον ίδιο όμιλο (12ο) προβάδισμα πήρε και η Παρτίζαν που επικράτησε 2-1 στην έδρα της Αστάνα.

Για τον 10ο όμιλο, η Ρόμα αν και προηγήθηκε με τον Σπινατσόλα, δεν μπόρεσε να κρατήσει την εκτός έδρας νίκη καθώς η εντυπωσιακή Βόλφσμπεργκερ, ισοφάρισε (1-1) με τον Λιντλ έπιασε τους «τζιαλορόσι» στους τέσσερις βαθμούς στην κορυφή. Ισόπαλο (1-1) έληξε και άλλο παιχνίδι του ομίλου μεταξύ Μπασακσεχίρ και Γκλάντμπαχ.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον πρώτο λόγο και στη δεύτερη αγωνιστική του 7ου ομίλου καθώς η Γιουνγκ Μπόις νίκησε 2-1 τη Ρέιντζερς και η Φέγενορντ 2-0 την Πόρτο. Γεγονός που έφερε τον όμιλο σε απόλυτη ισορροπία καθώς και οι τέσσερις ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς.

Αντιθέτως, στον 8ο όμιλο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τα δόντια τους παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης. Η Λουντογκόρετς έκανε... παρέλαση στην έδρα της Φερεντσβάρος (0-3) και η Εσπανιόλ νίκησε εύκολα (0-2) την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Για την ισπανική ομάδα σκόραρε ο Βου, ο οποίος έγινε ο πρώτος Κινέζος που πέτυχε γκολ σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Στο 1-1 έμειναν η Σεντ Ετιέν με τη Βόλφσμπουργκ και η Ολεκσάντρια με τη Γάνδη για τον 9ο όμιλο, με τους Γερμανούς και του Βέλγους να διατηρούνται στο +3 στη βαθμολογία, ενώ για τον 11ο όμιλο η Γουλβς πέρασε νικηφόρα (0-1) από την έδρα της Μπεσίκτας που έχει μείνει στο απόλυτο μηδέν. Παράλληλα, η ισοπαλία (2-2) της Μπράγκα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Πορτογαλία δείχνει ότι η πρόκριση θα αποτελέσει μάχη για τρεις...

7ος όμιλος

Γιουνγκ Μπόις-Ρέιντζερς 2-1

Φέγενορντ-Πόρτο 2-0

Βαθμολογία

Φέγενορντ 3

Γιουνγκ Μπόις 3

Ρέιντζερς 3

Πόρτο 3

8ος όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Εσπανιόλ 0-2

Φερεντσβάρος-Λουντογκόρετς 0-3

Βαθμολογία

Λουντογκόρετς 6

Εσπανιόλ 4

Φερεντσβάρος 1

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0

9ος όμιλος

Σεντ Ετιέν-Βόλφσμπουργκ 1-1

Ολεκσάντρια-Γάνδη 1-1

Βαθμολογία

Βόλφσμπουργκ 4

Γάνδη 4

Σεντ Ετιέν 1

Ολεκσάντρια 1

10ος όμιλος

Μπασακσεχίρ-Γκλάντμπαχ 1-1

Βόλφσμπεργκερ-Ρόμα 1-1

Βαθμολογία

Ρόμα 4

ΒΑΚ Πέλετς 4

Γκλάντμπαχ 1

Μπασακσεχίρ 1

11ος όμιλος

Μπεσίκτας-Γουλβς 0-1

Μπράγκα-Σλόβαν 2-2

Βαθμολογία

Σλόβαν 4

Μπράγκα 4

Γουλβς 3

Μπεσίκτας 0

12ος όμιλος

Αστάνα-Παρτίζαν 1-2

Άλκμααρ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Βαθμολογία

Παρτίζαν 4

Μάντσεστερ Γιουν. 4

Αλκμάαρ 2

Αστάνα 0

ποδόσφαιροEuropa LeagueΡόμα - RomaΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ