Αθλητισμός|06.10.2019 20:50

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο άρχοντας των κρίκων γύρισε! (vid)

Newsroom

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πιστός στο ραντεβού του με τις επιτυχίες επέστρεψε δυναμικά και αποφασισμένος να βρεθεί και πάλι στην κορυφή. Έντεκα μήνες μετά το χειρουργείο που έκανε στον ώμο ο άρχοντας των κρίκων αγωνίστηκε ξανά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και παρότι δεν έχει φτάσει στην κορύφωση του είναι σε τροχιά πρόκρισης στον τελικό που θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Συγκέντρωσε 14.700 βαθμούς στα προκριματικά και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς καθώς είναι στην 3η θέση του προκριματικού.

Ο προκριματικός θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 7/10

Ο προκριματικός των ανδρών θα ολοκληρωθεί αύριο (Δευτέρα 07/10, 11:00 - 23:15 ώρα Ελλάδας) και από την οριστική κατάταξη θα αναδειχθούν οι φιναλίστ στα επιμέρους όργανα, στο ομαδικό και στο σύνθετο ατομικό, καθώς επίσης οι χώρες που θα κατακτήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση με πλήρη τετραμελή ομάδα, αλλά και οι 12 αθλητές που θα εξασφαλίσουν απευθείας το εισιτήριο για το «Τόκιο 2020» μέσω του σύνθετου ατομικού

Τρίτος στον προκριματικό

Ο Πετρούνιας βρίσκεται πίσω από τον Τούρκο Ιμπραΐμ Τσολάκ (14,858 β.) και τον Γάλλο Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (14,700 β., υπερισχύοντας στην ισοβαθμία με τον Πετρούνια λόγω υψηλότερου βαθμού εκτέλεσης), ενώ έχουν διεξαχθεί τρεις από τους συνολικά οκτώ προκριματικούς ομίλους του διημέρου. Η συνολική κατάταξη θα προκύψει με την ολοκλήρωση του προκριματικού, αργά το βράδυ της Δευτέρας (07/10).

Το Σάββατο ο τελικός

Λόγω της σοβαρότητα του χειρουργείου στον ώμο δεν επέτρεψε στον Πετρούνια να δώσει κανέναν άλλον αγώνα μέσα στους τελευταίους 11 μήνες. Ωστόσο  η εμπειρία, η αγωνιστική κλάση και κυρίως η αποδεδειγμένη ικανότητα του Πετρούνια να ξεπερνά τις δυσκολίες τον βοήθησαν σε έναν ακόμη μεγάλο αγώνα. Ο τελικός των κρίκων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 θα πάρουν τρεις φιναλίστ των κρίκων όπως και κάθε οργάνου.

Οι ισάριθμοι νικητές των μεταλλίων, ή ενδεχομένως και ορισμένοι από όσους τερματίσουν χαμηλότερα στην οκτάδα του τελικού, δεδομένου ότι θα εξαιρεθούν οι εκπρόσωποι των 12 χωρών που θα έχουν πάρει την ομαδική Ολυμπιακή πρόκριση.

Ελπίδες για Ηλιόπουλο, παλεύει ο Κωνσταντινίδης

Ο Νίκος Ηλιόπουλος απέκτησε επίσης σημαντικές πιθανότητες για να εξασφαλίσει το Ολυμπιακό εισιτήριο μέσω του σύνθετου ατομικού.

Στους κρίκους αγωνίστηκε και ο διαρκώς ανερχόμενος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος έδωσε ό,τι είχε για να βρεθεί στην Στουτγάρδη, προερχόμενος επίσης από χειρουργική επέμβαση, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει την εμφάνιση της ζωής του, που θα του άφηνε πιθανότητες εισόδου στην οκτάδα των φιναλίστ: Με 14,133 βαθμούς, βρίσκεται στην 8η θέση της προσωρινής κατάταξης, αλλά θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να παραμείνει μέχρι τέλους εκεί.

γυμναστικήΣπορΛευτέρης Πετρούνιας