Αθλητισμός|24.11.2018 11:38

Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς στο Open TV: Ένας αγώνας που θα σηµαδέψει τη ζωή τους

Αλέξανδρος Λοθάνο

Όπως οι βετεράνοι πολέµου αφηγούνται τα βιώµατά τους από τις µάχες που έδωσαν για τη ζωή τους, έτσι και οι ποδοσφαιριστές των Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς θα µιλούν µέχρι να πεθάνουν για την αποψινή ρεβάνς στον τελικό του Κόπα Λιµπερταδόρες (22.00, Open TV).

Ένα ιστορικό µατς που θα κρίνει το πιο σηµαντικό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο στη Νότιο Αµερική και θα σηµαδέψει την ιστορία των δύο συλλόγων αλλά και τη ζωή των ποδοσφαιριστών που θα έχουν το προνόµιο να λάβουν µέρους σε αυτό.

Μετά το 2-2 στο «Μποµπονέρα» η Ρίβερ δείχνει να έχει ένα µικρό προβάδισµα, αν και µια νέα ισοπαλία, ανεξαρτήτως σκορ, θα στείλει την αναµέτρηση στο έξτρα ηµίωρο και, εφόσον χρειαστεί, στα πέναλτι.

Στην τελευταία προπόνηση της Μπόκα, στο γήπεδό της µαζεύτηκαν 50 χιλιάδες άνθρωποι (!), ενώ πολλοί ακόµα έµειναν εκτός, µε αποτέλεσµα ο σύλλογος να ζητήσει συγνώµη. Απόψε στο «Μονουµεντάλ», έδρα της Ρίβερ, δεν θα βρίσκονται φίλοι της Μπόκα, οι οποίοι όµως 
φρόντισαν να δείξουν στον Γκιγιέρµο Μπάρος Σελότο και στους παίκτες του ότι είναι στο πλευρό τους για τον αγώνα της ζωής τους… «Θα κουβαλάει σταυρό»

Ο Κάρλος Τέβες θα φοράει, κάτω από την εµφάνιση της Μπόκα, µια φανέλα που θα την έχουν φορέσει χιλιάδες φίλαθλοι της οµάδας, ώστε να τους «κουβαλάει» µαζί του στο γήπεδο όπου η Ρίβερ αναζητά το τέταρτο Λιµπερταδόρες της συλλογής της (1986, 1996 και 2015 τα προηγούµενα) και η Μπόκα το έβδοµο (1977, 1978, 2000, 2001, 2003 και 2007), ώστε να πιάσει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας την Ιντεπεντιέντε «Οποια οµάδα χάσει, θα κουβαλάει έναν σταυρό για µια ζωή.

Αντίθετα, η οµάδα που θα νικήσει, θα το γιορτάζει για πάντα» εξήγησε ο παλαίµαχος Χιλιανός επιθετικός των «Εκατοµµυριούχων», Μαρσέλο Σάλας, ο οποίος εξήρε τον άλλοτε συµπαίκτη του και νυν προπονητή της Ρίβερ, Μαρσέλο Γκαγιάρδο, ο οποίος λόγω τιµωρίας δεν θα µπορέσει εκ νέου να καθίσει στον πάγκο.

Παρότι τιµωρηµένος, έχει δικαίωµα να βρεθεί στα επίσηµα, όπου άλλωστε θα δώσουν το «παρών» ο (επίσης τιµωρηµένος) Ραφαέλ Σάντος Μπορέ και ο τροµερά άτυχος Νάτσο Σκόκο. Ο άλλοτε µεσοεπιθετικός της ΑΕΚ έχασε λόγω τραυµατισµού τον πρώτο τελικό, ενδιάµεσα υπέστη υποτροπή και χάνει και την ιστορική ρεβάνς. Αν δεν σε θέλει… 

Δείτε τον αγώνα απόψε στις 22.00 στο Open TV

Ρίβερ ΠλέιτOpen TVποδόσφαιροΜπόκα Τζούνιορς