Αθλητισμός|10.10.2019 10:59

Volley League: «Αθάνατος» ο Ηρακλής αλλά «τορπιλίζει» τον Άρη!

Newsroom

Θετικές είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών καθώς μετά τον «πόλεμο» των δηλώσεων και τις απειλές για μηνύσεις με αθλητές που υπάρχουν οικονομικές διαφορές η κανονικότητα επιστρέφει στο ανδρικό τμήμα της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή. Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση του ΤΑΑ Ηρακλής με επιστολή της προς την διοργανώτρια ΕΣΑΠ δήλωσε πως αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Volley League ενώ δεν κατέθεσε φάκελο στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η πίεση του κόσμου και οι διακανονισμοί

Ακολούθησε η ανακοίνωση της διοίκησης στους παίκτες για την αποδέσμευση τους καθώς και παραχώρηση των ωρών προπονήσεων και αγώνων στο Ε.Α.Κ.Μίκρας. Υπό την πίεση των οργανωμένων οπαδών προς τη διοίκηση και τις μεσολαβητικές προσπάθειες της διοργανώτριας του πρωταθλήματος (ΕΣΑΠ) και του συνδικαλιστικού οργάνου των αθλητών (ΠΑΣΑΠ) γεφυρώθηκαν οι διαφορές του Ηρακλή με τον Κώστα Γκιρτζίκη και τον Κώστα Χριστοφιδέλη και συμφωνήθηκαν νέοι διακανονισμοί.

O Kώστας Χριστοφιδέλης όταν αγωνίζονταν στον Ηρακλή

Ξεκίνησαν προπονήσεις, ετοιμάζουν φάκελο

Χθες Δευτέρα 7/10 μετά από αρκετές ημέρες οι αθλητές της νέας ομάδας επέστρεψαν στις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Γιάννη Ορφανού. Μάλιστα, τους μίλησε και παράγοντας του ΤΑΑ, που τους είπε πως «με πολλές θυσίες αλλά και μεγάλο κόστος γίνεται μία τελευταία προσπάθεια να κατέβει κανονικά η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα και να μην αμαυρωθεί η τεράστια ιστορία του τμήματος από υποβιβασμό και διάλυση». Μάλιστα, την Πέμπτη 17/10 στην προσεχή συνεδρίαση της ΕΕΑ θα κατατεθεί πλήρης φάκελος.

Θυσία οι δύο καλοί ξένοι

Ωστόσο η επιστροφή στην κανονικότητα θα απαιτήσει μεγάλες θυσίες για την ομάδα καθώς όλα δείχνουν πως θα μπει στο πρωτάθλημα χωρίς ξένους ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για την εξόφληση των παλιών οφειλών. Ηδη ο Ουκρανός ακραίος Στάνισλαβ Νεβιαντόμσκι έχει επιστρέψει στην πατρίδα του ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο Καναδός διαγώνιος Ρούντι Βερχόεφ, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά αναμένεται να σπάσει το συμβόλαιό του.

Θα έκαναν τη διαφορά...

Το άσχημο για τον Ηρακλή είναι πως τόσο ο Νεβιαντόμσκι, όσο και ο Βερχόεφ άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις από τις πρώτες προπονήσεις. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο Γιάννης Ορφανός σε ανύποπτο χρόνο οι δύο ξένοι θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά δεν θα τους έχει στη διάθεση του.

Και κάπου εδώ εμπλέκεται και ο Άρης...

Συγκεκριμένα, η γυναικεία ομάδα του Άρη, η οποία έχει αποκτήσει την Καναδή ακραία και αρχηγό της Εθνικής Καναδά Κάιλα Ρίτσι. Η Ρίτσι, όμως, είναι παντρεμένη με τον Βερχόεφ και πλέον είναι άγνωστο εάν θα παραμείνει και η ίδια στον Άρη ή θα αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

Κρίσιμο 10ημερο

Η διοίκηση του Άρη κάνει μεγάλες προσπάθειες να βρει λύση 10 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος καθώς πιθανή αποχώρηση της Ρίτσι θα τινάξει την ομάδα στον αέρα και μάλιστα ενόψει του νέου ανταγωνιστικού πρωταθλήματος όπου επιστρέφει ο Παναθηναϊκός και εμφανίζεται για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ. Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για τις οριστικές αποφάσεις.

Σίγουρες 8 ομάδες, έξω η ΑΕΚ, έτοιμη η wild card

Όσον αφορά το νέο πρωτάθλημα της Volley League, το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, που έχει οριστεί για την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, θα ξεκαθαρίσει τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος, την ημερομηνία της κλήρωσης, αλλά και τη νέα ημερομηνία της έναρξης του πρωταθλήματος, που προσδιορίζεται σίγουρα μετά τις 19 Οκτωβρίου, ώστε να δοθεί χρόνος για όλες τις ομάδες να προετοιμαστούν.

H AEK δεν θα αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα λόγω χρεών

Η ΑΕΚ θα είναι σίγουρα έξω από το πρωτάθλημα ενώ ανοικτό παραμένει το ζήτημα του Παμβοχαϊκού και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Εάν δεν τα καταφέρουν θα μείνουν 8 ομάδες και θα ανάψει το πράσινο φως για μία wild card την οποία διεκδικούν ο Φίλιππος Βέροιας από την βόρεια Ελλάδα και ο Α.Σ.Κέρκης Σάμου από τη νότια Ελλάδα.

ΗρακλήςΑρηςvolley leagueβόλεϊΣπορ