Αθλητισμός|09.10.2019 21:54

Τι ισχύει με τη γραμμή του οφσάιντ στο VAR - Η διαμαρτυρία των διαιτητών

Newsroom

Ο «κακός χαμός» έγινε την 6η αγωνιστική της Super League με τον Παναθηναϊκό να έχει δικαιολογημένα παράπονα στον αγώνα με την Ξάνθη λόγω δύο λανθασμένων αποφάσεων που πάρθηκαν μέσω VAR και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα (1-0 υπέρ της Ξάνθης).

Αν βέβαια είχαν τη δυνατότητα της γραμμής για το οφσάιντ οι διαιτητές που εκτελούσαν χρέη Video Assistant Referee (Σκουλάς, Νικολακάκης), τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και δεν θα υπήρχε αυτή η διαμόρφωση αποτελέσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA οι διαιτητές πρώτοι ήταν οι που είχαν θίξει το εν λόγω θέμα στον αρχιδιαιτητή Βίτορ Μέλο Περέιρα στο σεμινάριο που έγινε στα μέσα Αυγούστου, βλέποντας τη συγκεκριμένη παθογένεια στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ένα από τα βασικά αιτήματα που είχαν οι ρέφερι της Super League απευθυνόμενοι στον Πορτογάλο επικεφαλής της ΚΕΔ ήταν να εισαχθεί η γραμμή του οφσάιντ και στο VAR, ώστε να αποφευχθούν τυχόν περιστατικά σαν αυτά που έγιναν στη Ριζούπολη, σε φάσεις δηλαδή που είναι πολύ οριακές και είναι αυξημένος ο κίνδυνος του λάθους. Κάτι βέβαια που εξ αρχής έπρεπε να προβλεφθεί...

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο sdna.gr

διαιτητέςποδόσφαιροδιαιτησίαVAR