Αθλητισμός|12.10.2019 13:39

Εθνική ομάδα: Με νέα πρόσωπα για το restart κόντρα στην Ιταλία

Newsroom

Η Εθνική Ελλάδας με νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της, αντιμετωπίζει την Ιταλία στο Ολίμπικο της Ρώμης (21:45, Open) στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020.

Και μπορεί ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης στο Euro να μην υπάρχουν για την Εθνική, ωστόσο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν´τ Σιπ ευελπιστεί να δει από τους ποδοσφαιριστές του θετικά στοιχεία προκειμένου να καταλήξει στον βασικό κορμό με τον οποίο θα πορευτεί στο επόμενο Nations League που αρχίζει τον προσεχή Σεπτέμβρη ενόψει της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022. Αυτός είναι και ο λόγος για τομ οποίον προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στις κλήσεις του, θέλοντας να τεστάρει νέα πρόσωπα για την επόμενη μέρα, αφήνοντας εκτός παίκτες όπως ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς.

Αντίπαλος της Εθνικής είναι η Ιταλία που επιστρέφει στη Ρώμη για να αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβρη του 2015 και το ματς με τη Νορβηγία για τα προκριματικά του Euro 2016. Το γήπεδο αναμένεται να έχει περισσότερους από 55.000 Ιταλούς που περιμένουν τη νίκη με την οποία θα σφραγίσουν την πρόκριση στα τελικά του Euro.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τα πλάνα των δύο προπονητών για την ελληνική ομάδα το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπακάκη, Σιόβα, Χατζηδιάκο και Σταφυλίδη. Στα χαφ τους Μπουχαλάκη, Κουρμπέλη και Μάνταλο και στην επίθεση τους Μπακασέτα και Δώνη στο πλευρό του Κουλούρη.

Από την πλευρά του ο Ρομπέρτο Μαντσίνι όλα δείχνουν ότι θα παρατάξει τους Ντοναρούμα, Ντ’ Αμπρόσιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Σπινατσόλα, Βεράτι, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Ινσίνιε, Κιέζα και Ιμόμπιλε.

Βαθμολογία

Ιταλία 18

Φινλανδία 12

Αρμενία 9

Βοσνία 7

Ελλάδα 5

Λιχτενστάιν 1

Πηγή: sdna.gr

προκριματικά Euroποδόσφαιροεθνική ΕλλάδαςΕθνική ομάδαΕθνική Ιταλίας