Αθλητισμός|12.10.2019 22:56

Σάλος με τον στρατιωτικό χαιρετισμό του Τούρκου Τσολάκ που νίκησε τον Πετρούνια (pic+vid)

Newsroom

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο στρατιωτικός χαιρετισμός του Τούρκου παγκόσμιου πρωταθλητή στους κρίκους, Ιμπραχίμ Τσολάκ. Ο νικητής στον αγώνα, όπου συμμετείχε και ο Λευτέρης Πετρούνιας (κατετάγη τέταρτος), στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυμναστικής που πραγματοποιείται στη Στουτγάρδη, κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Τουρκίας χαιρέτησε στρατιωτικά.

Τα social media πήραν φωτιά με την εικόνα και το video του Τούρκου αθλητή να γίνονται viral καθώς η κίνησή του θεωρήθηκε ως χαιρετισμός της τουρκικής εισβολής στη Συρία. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τουρκικά ρεπορτάζ, αμέσως μετά την επιτυχία του ο Τσολάκ είχε συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε την αντίδραση του Τσολάκ κατά την ανάκρουση του τουρκικού εθνικού ύμνου:

Κάτι ανάλογο έπραξαν και οι Τούρκοι παίκτες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου μετά την επίτευξη του νικητήριου γκολ στο παιχνίδι με την Αλβανία, όταν επίσης χαιρέτησαν στρατιωτικά. Και σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, ενώ είναι πιθανό να επιληφθεί του θέματος και η UEFA που είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε ζητήματα 

Εθνική ΤουρκίαςγυμναστικήΤουρκίαπόλεμος στη Συρίαπαγκόσμιο πρωτάθλημα γυμναστικής