Απίθανο παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο γυναικών (pic+vid)
NewsroomΜια ημέρα μετά την εξωπραγματική επίδοση του Κενυάτη Έλιουντ Κιπτσόγκε (έτρεξε την απόσταση του μαραθωνίου σε λιγότερο από δύο ώρες) στη Βιέννη σε μια αμφιλεγόμενη κούρσα που κόστισε 13 εκατ. ευρώ, η Κενυάτισσα Μπρίγκιτ Κόσγκεϊ πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στο μαραθώνιο γυναικών.
Η 25χρονη δρομέας πήρε την πρωτιά στον κλασικό αγώνα του Σικάγου καλύπτοντας την απόσταση σε 2.14.04 και συντρίβοντας το προηγούμενο εκπληκτικό ρεκόρ της Πόλα Ράντκλιφ. Η Βρετανίδα δρομέας είχε τρέξει σε 2.15.25 το 2003 σε ένα από τα μακροβιότερα ρεκόρ μεγάλων αποστάσεων.
Εφέτος, η Κόσγκεϊ έγινε η νεότερη που κέρδισε το χρυσό στον μαραθώνιο του Λονδίνου με χρόνο 2.18.20 που ήταν και ατομικό ρεκόρ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Αμπαμπέλ Γιεσανέ από την Αιθιοπία με χρόνο 2.20.51 και στην τρίτη η Γκέλετ Μπουρκά με χρόνο 2.20.55.
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Ήθελε να χωρίσει να φύγει, αλλά δεν είχε πού να πάει» - Προθεσμία στον 41χρονο
- Ούτε ευρώ από τον περασμένο Αύγουστο οι γιατροί της Αθήνας για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» - Οι καταγγελίες
- «Προγραμματισμένοι» για καταστολή με στρατιωτικό εξοπλισμό: Η ακτινογραφία της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα
- Και επίσημα τέλος στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς - Το σχόλιο Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα