Αθλητισμός|14.10.2019 17:49

Η Σάκκαρη έκανε δώρο στη 15χρονη Γκοφ την κούπα της ζωής της (vid)

Newsroom

Έγραψε ιστορία η Κόρι «Κόκο» Γκοφ στο όπεν του Λιντζ και λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 16 της χρόνια μπήκε στο πάνθεον των αθλητριών που έχουν  κατακτήσει τίτλο σε τουρνουά του WTA.

«Είμαι συγκινημένη. Δε μπορώ να συνειδητοποιήσω τι έχω πετύχει. Αυτό δεν ήταν καν στους στόχους μου στις αρχές της σεζόν», δήλωσε η 15χρονη «Coco».

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε στο Λινζ εάν η Μαρία Σάκκαρη δεν είχε αποσυρθεί την τελευταία στιγμή από το ταμπλό λόγω του προβλήματος που έχει στον καρπό της.

Γύρισε από τη... ρεσεψιόν

Μετά την αποχώρηση της 23χρονης Ελληνίδας τενίστριας η Κόρι Γκοφ ειδοποιήθηκε να αγωνιστεί στο ταμπλό ως «Luky Loser». Στον Β΄ προκριματικό γύρο ηττήθηκε 6-4, 6-2, από την Ταμάρα Κόρπατς και μάζευε τα πράγματα της για να αποχωρήσει, μέχρι που άνοιξε η θέση ελέω Σάκκαρη...

Ετσι μπήκε ανέλπιστα στα ταμπλό και νίκησε την Στέφανι Βόγκελ με 6-3, 7-6 (3). Στον β΄γύρο έλαμψε και πάλι στο άστρο της. Βρέθηκε πίσω στα σετ αλλά ισοφάρισε 4-6, 6-4. Στο 3ο σετ προηγήθηκε 2-0 γκέιμ και εκεί η Κατερίνα Κόζλοβα εγκατέλειψε με τραυματισμό.

Νίκη καριέρας επί της Μπέρτενς

Στα προημιτελικά έκανε φοβερή εμφάνιση και νίκησε τη Κίκι Μπέρτενς (Νο8) με 7-6 (1), 6-4 που θεωρείται και η σημαντικότερη νίκη στην καριέρα της. Στα ημιτελικά επικράτησε της Αντρέα Πέτκοβιτς 6-4, 6-4 και στον τελικό επικράτησε της Γιέλενα Οσταπένκο με 6-3, 1-6, 6-2.

T

Η Κόρι «Κόκο» Γκοφ ξεκίνησε το 2019 έχοντας το Νο 685 στη παγκόσμια κατάταξη. Μετά την φοβερή πορεία της στο Λινζ εκτοξεύτηκε και σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας. Από το Νο 110 βρίσκεται στο Νο 71 της παγκόσμιας κατάταξης και όλα αυτά πριν συμπληρώσει τα 16 της χρόνια.

T

Στο Νο 29 η Σάκκαρη, στο Νο 7 ο Τσιτσιπάς

Οσο για τη Μαρία Σάκκαρη παρότι δεν αγωνίστηκε στο Λινζ κέρδισε μία θέση και επέστρεψε στο Νο 29, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε σταθερά στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΤένιςΣπορΚόρι Κοκό ΓκοφΜαρία Σάκκαρη