Αθλητισμός|14.10.2019 18:00

FIFA-UEFA: Η πολιτική του… no politica!

Newsroom

Θέλουν να το πιστέψουν. Θέλουν να το προωθήσουν. Αλλά ουδέποτε μπορούσαν να το στηρίξουν. FIFA και UEFA είναι τόσο μπλεγμένες πολιτικά, που είναι αδύνατον να τιμωρήσουν την πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου.

Είναι η αλληγορία της ζωής. Οκτώ ποδοσφαιριστές στήθηκαν μπροστά στην κάμερα, χαιρέτησαν στρατιωτικά και αφιέρωσαν το γκολ στους στρατιώτες που πολεμούν στη Συρία. Ήταν μια στιγμή που απαθανατίστηκε από δεκάδες φωτογραφικούς φακούς. Κι αργότερα στα αποδυτήρια, η συνέχεια. Η ρέπλικα της πρώτης φωτογραφία, αυτή τη φορά από σύσσωμη την ομάδα: Όλους τους ποδοσφαιριστές, όλα τα μέλη του τεχνικού επιτελείου. Η μπάλα, πιο βαριά και ασήκωτη από ποτέ, είναι στα χέρια της UEFA.

Κι εδώ έρχεται η αλληγορία να κυνηγήσει την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Εκείνη που κυνηγάει – και καλώς – κάθε πολιτικό μήνυμα στις κερκίδες… Εκείνη που κυνηγάει – και καλώς – κάθε μεμονωμένη ή μη, ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών... Εκείνη που απαγορεύει – και καλώς – με ειδικές διατάξεις κάθε πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου… Εκείνη, τι ακριβώς θα κάνει τώρα; Θα σταθεί προσοχή στο γράμμα του νόμου και θα τιμωρήσει μια ολόκληρη ομάδα ή θα χαιρετήσει στρατιωτικά τη νέα, πολιτικοποιημένη εποχή που θα αναγκαστεί να αποδεχτεί; Λίγο παρελθόν πάντα προδικάζει το μέλλον.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο sdna.gr

ποδόσφαιροFIFAUEFA