Αθλητισμός|18.10.2019 20:03

Γιατί ο Παναθηναϊκός τελείωσε τον Νταμπίζα - Οι λόγοι του διαζυγίου

Newsroom

Το τάιμινγκ, όσον αφορά τους τίτλους τέλους του Παναθηναϊκού με το Νίκο Νταμπίζα είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε αιφνιδιαστικό. Εν ολίγοις έσκασε σαν βόμβα. 

Αν όχι ουδείς σίγουρα ελάχιστοι μπορούσαν να φανταστούν ότι δύο 24ωρα πριν από το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ο Γιάννης Αλαφούζος θα έπαιρνε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ούτε καν ο ίδιος ο Νίκος Νταμπίζας. Ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού απουσίαζε στο εξωτερικό για λόγους σκάουτινγκ, για περίπου δέκα ημέρες και πριν επιστρέψει, την Πέμπτη, ενημερώθηκε τηλεφωνικώς για το τέλος της συνεργασίας του με το «τριφύλλι»! Η αρχή του τέλους εντούτοις είχε ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα.

Το πρώτο πράγμα που ο Αλαφούζος χρέωνε στον Νταμπίζα  ήταν ότι το πλάνο ελληνοποίησης που είχε τεθεί σε εφαρμογή την περυσινή σεζόν είχε τροποποιηθεί σε σχέση με αυτό που περίμενε και του είχε εξαγγελθεί. 

Αποκτήθηκαν αρκετοί ξένοι, ορισμένοι νεαρής ηλικίας, υπήρχαν προβλήματα στις επεκτάσεις συμβολαίων των γηγενών ποδοσφαιριστών εν μέσω παραπόνων από το περιβάλλον των παικτών για τη συμπεριφορά που τύγχαναν ενόσω οι κύριες αποδεσμεύσεις των παικτών που δεν υπολογίζονταν, είχαν «βαλτώσει». 

Ταυτόχρονα, είχε διακρίνει ότι οι -τότε- σχέσεις του Νταμπίζα με τον Δώνη δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο συνεργασίας.

Ακολούθησε η συντριβή από τον Αρη που μπόλιασε στο μυαλό του το ενδεχόμενο αλλαγών, πλην όμως το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό «φρέναρε» -προσωρινά όπως αποδείχθηκε- τις εξελίξεις.

Η δε αξιοπρεπή εικόνα της ομάδας έδωσε παράταση ζωής στους πάντες, αλλά η αντίστροφη μέτρηση στο μυαλό του μεγαλομετόχου της «πράσινης» ΠΑΕ είχε αρχίσει μετά τη βαριά ήττα στο «Κλ. Βικελίδης». 

Η επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό δεν εμπεριέχει «έτοιμη λύση» για την αντικατάσταση του Νίκου Νταμπίζα στο πόστο του τεχνικού διευθυντή. Της όποιας λύσης, θα προηγηθεί έρευνα και συνεντεύξεις με γνώμονα συγκεκριμένα κριτήρια χωρίς απαραίτητα άμεσο χρονικό ορίζοντα.
 

Στο πόστο του άλλωστε παραμένει ο Κώστας Κωνστάντος που έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να λειτουργήσει ως ενδιάμεση κατάσταση. 

Όσον αφορά τον Δώνη, ουδείς μπορεί να αισθάνεται σιγουριά για τη θέση του μετά και το τέλος του Νταμπίζα. 



Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει θέσει ποτέ ζήτημα αποζημίωσης παρότι προβλέπεται στο συμβόλαιό του ποσό της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ.

Τουναντίον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην συνάντησή του με τον Αλαφούζο, παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, του είχε επισημάνει ότι εάν επιθυμεί να λυθεί η συνεργασία τους θα το έκανε χωρίς να αξιώσει χρήματα πέραν των δεδουλευμένων. 

Πηγή: sdna

Γιάννης ΑλαφούζοςΝίκος ΝταμπίζαςΓιώργος ΔώνηςποδόσφαιροΠαναθηναϊκός