Αθλητισμός|21.10.2019 22:38

Με «μαγικούς» Μάνταλο και Λιβάγια η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Βόλου

Newsroom

Οταν έχει τον Μάνταλο και τον Λιβάγια σε κέφια η ΑΕΚ δεν φοβάται κανέναν. Η Ενωση είχε σε μεγάλη μέρα και τους δύο παίκτες, και μολονότι βρέθηκε απέναντι σε έναν εξαιρετικό και ψυχωμένο Βόλο, επικράτησε 3-2 στη Ριζούπολη επιστρέφοντας στις νίκες.

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι έχοντας δοκάρι με τον Χουλτ στο 16'. Ωστόσο ο Βόλος ήταν εκείνος που τελικά αιφνιδίασε την Ενωση στο 24'. Ο Μουνίθ έβγαλε ασίστ προς τον Τόρες, ο οποίος με καταπληκτικό τακουνάκι άνοιξε το σκορ για τη θεσσαλική ομάδα.

Γρήγορα όμως η ομάδα του Κωστένογλου βρήκε απάντηση. Στο 31' ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ και ο Λιβάγια ισοφάρισε (1-1). Μάλιστα ο Κροάτης πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 39', που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ σε μια εξαιρετικά οριακή φάση.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Βόλο να μένει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μουνίθ για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Μάνταλο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αριθμητική υπεροπλία της ΑΕΚ και τελείως διαφορετικές ισορροπίες στο ματς. Η Ενωση βγήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να πάρει το προβάδισμα στο σκορ για πρώτη φορά, και τα κατάφερε στο 74' χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάνταλου, που κέρδισε ο Ολιβέιρα από τον Γκαραβέλη (2-1).

Και προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 78' και πάλι ο Μάνταλος με ωραίο τελείωμα «έγραψε» το 3-1 για την ΑΕΚ, που φάνηκε να αγκαλιάζει τη νίκη.

Ο Βόλος όμως μολονότι έπαιζε με δέκα, συνέχισε να δίνει μάχη και μείωσε το σκορ (3-2) με εκτέλεση φάουλ του Δημόπουλου, δίχως όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο. Στο φινάλε του ματς η ΑΕΚ έφτασε κοντά στην επίτευξη κι ενός τέταρτου τέρματος αλλά το σουτ του Λιβάγια σε μια εξαιρετικά οριακή φάση σταμάτησε (;) πάνω στη γραμμή από την επέμβαση του Γκαραβέλη.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου (71' Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (46' Γιακουμάκης), Λιβάγια, Βέρντε (76' Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Βόλος: Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Αουγκούστο Μαξ (84' Ηλιόπουλος), Τόρες (83' Ατιγιάτ αλλάχ), Ζοάο, Μουνίθ, Γέντρισεκ (79' Μάντζης).

SuperLeagueΑΕΚποδόσφαιροΒόλος ΝΠΣ