Αθλητισμός|22.10.2019 10:32

«Μάχες» σε Eurocup και BCL: Με Μπολόνια ο Προμηθέας, στην Ουγγαρία ο ΠΑΟΚ

Newsroom

Οι «μονομαχίες» των ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνεχίζονται και σήμερα(22/10) με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει δυο παιχνίδια για Προμηθέα και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικότερα , ο Προμηθέας υποδέχεται για την διοργάνωση του Eurocup (4η αγωνιστική)την αήττητη Βίρτους Μπολόνια(21.30 Novasports1), ομάδα που θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης.

Η Βίρτους(μια από τις ιστορικότερες ομάδες στην Ευρώπη) το καλοκαίρι προχώρησε σε μια σειρά από ηχηρές μεταγραφές εντάσσοντας μεταξύ άλλων στο ρόστερ της τον Μίλος Τεόντοσιτς στον οποίο πρόσφερε 2 εκ. ευρώ ετησίως! Η Μπολόνια πήρε επίσης τους Κάιλ Ουίμς, Φρανκ Γκέινς, Τζιαμπάολο Ρίτσι, Βινς Χάντερ… Δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου  ανέφεραν πως το μπάτζετ της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς ξεπέρασε (συνολικά με την εφορία) τα 14 εκ. ευρώ!

«Θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και να το εκτελέσουμε από την αρχή ως το τέλος του αγώνα. Θέλω να προσκαλέσω τους φίλους του Προμηθέα και όλο τον κόσμο της Πάτρας να μας στηρίξει σε ένα ματς του κορυφαίου επιπέδου», δήλωσε ο Μάκης Γιατράς. Ο Προμηθέας έχει στο ενεργητικό του μέχρι στιγμής 2 νίκες και 1 ήττα.

Απέναντι στην «σταχτοπούτα» Σομπατέλι ο ΠΑΟΚ

Μετά την ήττα στην 1η αγωνιστική του Basketball Champions League από την Μπεσίκτας στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να… «ρεφάρει» απέναντι στην (θεωρητικά) πιο αδύναμη ομάδα του 4ου ομίλου. Ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να αντιμετωπίσει(στις 19.00 , ERT Sports) στην Ουγγαρία την «σταχτοπούτα» στο BCL Φάλκο Σομπατέλι η οποία την περσινή σεζόν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ουγγαρίας.

Ο Κώστας Φλεβαράκης δεν θα έχει στην διάθεση του τον Σταύρο Σχίζα ο οποίος υπέστη κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί πόδι στο ματς με τον Παναθηναϊκό. «Το γεγονός ότι η Σομπατέλι απέκλεισε στους προκριματικούς γύρους τις Οράντεα και Βέντσπιλς, δείχνει ότι δεν πρόκειται για μια αδύναμη ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, προετοιμασμένοι για τον τρόπο με τον οποίο παίζουν, με πολλές αλλαγές, δηλαδή, στα σκριν», δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Η Σομπατέλι ιδρύθηκε το 1980 με την υποστήριξη της τοπικής επιχείρησης ξυλείας Falco. Στις δύο προηγούμενες σεζόν έπαιξε στο FIBA Europe Cup . Προπονητής της είναι ο Σλοβένος Γκάσπερ Όκορν ο οποίος δήλωσε: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι  υψηλότερου επιπέδου από το ουγγρικό, αλλά μας δίνεται η ευκαιρία σε αυτό το παιχνίδι να δείξουμε ότι είμαστε μία καλή ομάδα».

Η Φάλκο Σομπατέλι έχει τρεις Αμερικανούς , τον Τζουβόντε Ρέντικ (27, 2.06) που είχε παίξει στον Κολοσσό και τον Ντιβόν Ουάσινγκτον (30, 2.03) που πέρσι έπαιξε στην Κύμη. Επίσης απέκτησαν και τον  Κουίντον Χούκερ (24, 1.83) που πέρσι έπαιζε στην Κλερμόν της Γαλλίας.

Αύριο(23/10) η ΑΕΚ και το Περιστέρι θα αντιμετωπίσουν για την 2η αγωνιστική του BCL την Χάποελ Ιερουσαλήμ και την Ρίγα αντίστοιχα.

ΠρομηθέαςΠΑΟΚBasketball Champions LeagueEurocupμπάσκετ