Αθλητισμός|22.10.2019 11:24

Σάκκαρη: Εκτοξεύτηκε στο Νο 22, αλλά δεν πέρασε τη Σταμπαλένκα (vid)

Newsroom

Η Αρίνα Σταμπαλένκα ήταν αξεπέραστο εμπόδιο για τη Μαρία Σάκκαρη στη σκληρή επιφάνεια του κλειστού στο Ζουχάι της Κίνας. Με ένα μπρέικ σε κάθε σερβίς, η Λευκορωσίδα, που είναι Νο 14 στην παγκόσμια κατάταξη, τελείωσε τον αγώνα, αποκτώντας προβάδισμα για τη συνέχεια του τουρνουά.

Στο Ζουχάι το τουρνουά γίνεται με το σύστημα ομίλων και βαθμολογίας. Έτσι, η Σάκκαρη θα έχει ακόμα μία ευκαιρία να κρατηθεί μέσα στο ταμπλό εφόσον αύριο (23/10) στις 07.00 καταφέρει να νικήσει την Ελίς Μερτένς από το Βέλγιο.

T

Αυτή ήταν η δεύτερη αναμέτρηση των δύο αθλητριών, με τη Σταμπαλένκα να αποκτά πλέον προβάδισμα στις νίκες με 2-1. Είχε προηγηθεί η νίκη της Σάκκαρη με 2-1 σετ στο Σινσινάτι τον Αύγουστο και σήμερα η Λευκορωσίδα πήρε τη ρεβάνς της.

T

Στον αγώνα με τη Σταμπαλένκα έκανε μπρέικ στο 8ο γκέιμ του 1ου σετ και εκμεταλλευόμενη και το σερβίς της προηγήθηκε 5-3 και αργότερα 6-3. Καθοριστικό ήταν το 3ο γκέιμ όπου η Σάκκαρη προηγήθηκε 4-0 και είχε πέντε ευκαιρίες για να κάνει μπρέικ στο σερβίς της Λευκορωσίδας αλλά δεν τα κατάφερε να ολοκληρώσει τη δουλειά της που θα της έδινε και προβάδισμα.

T

Σχεδόν ίδια εικόνα είχε και το 2ο σετ με την Σταμπαλένκα να κάνει μπρέικ στο 9ο γκέιμ για το 5-4 το οποίο και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε για να κλείσει τον αγώνα.

T
T
T
T

Aνέβηκε στο Νο 22

Η Σάκκαρη, εκμεταλλευόμενη τις απώλειες βαθμών που είχαν πολλές παίκτριες που συμμετείχαν το 2018 είτε στο WTA Finals, είτε στο WTA Elite Trophy κατάφερε να ανέβει 7 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Η 24χρονη Ελληνίδα ανέβηκε στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο 29, που ήταν και για πρώτη φορά στην καριέρα της μπήκε στο Top 25 και φλερτάρει με την πρώτη 20αδα.