Αθλητισμός|22.10.2019 18:47

Ο πολύγλωσσος κύριος Λουκάκου μιλάει πλέον οκτώ γλώσσες! (vids)

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Από το ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να πεινάσει ποτέ ο Ρομέλου Λουκάκου. Έχει βγάλει άλλωστε τόσα εκατομμύρια, που δεν ξοδεύονται και ακόμη έχει πολλά χρόνια μπροστά του για καλό ποδόσφαιρο. Ωστόσο ο Βέλγος στράικερ μπορεί άνετα να κάνει τη δουλειά του μεταφραστή αν βρεθεί σε δύσκολη θέση!

Ο θηριώδης φορ της Ίντερ, πρόλαβε σε δυόμιση μήνες να μάθει και τα ιταλικά για να συνεννοείται με τους συμπαίκτες του και συνολικά πλέον μιλάει οκτώ γλώσσες!

Ο 26χρονος μεγάλωσε στο Βέλγιο μιλώντας γαλλικά στο σπίτι του, αλλά στο σχολείο έκανε φλαμανδικά. Με τους συγγενείς του στο Κονγκό συνεννοείται στη Λινγκάλα (σουαχίλι), μία τοπική διάλεκτο, που χρησιμοποιούν ακόμη στην Ανγκόλα και την Κεντρική Αφρική, ενώ φυσικά ξέρει Αγγλικά. Μιλάει άπταιστα Ισπανικά, Πορτογαλικά και Ολλανδικά, αν και δεν έπαιξε ποτέ στις τρεις χώρες και πλέον πρόσθεσε στο ρεπερτόριο και τα ιταλικά, ενώ καταλαβαίνει και τα γερμανικά.

Μετά το ματς με την Σασουόλο, όπου πέτυχε δύο γκολ, μίλησε άπταιστα στην ιταλική τηλεόραση ξαφνιάζοντας για την ευκολία με την οποία μαθαίνει τις ξένες γλώσσες. Ο Ρομέλου Λουκάκου έχει πτυχίο στις δημόσιες σχέσεις και στον τουρισμό. 

Ο Λουκάκου μιλάει ιταλικά:

O Λουκάκου μιλάει πορτογαλικά (που του έμαθε ο Μποσίνγκουα όσο ήταν συμπαίκτες!):

T

Ο Λουκάκου μιλάει αγγλικά:

O Λουκάκου μιλάει γαλλικά:

O Λουκάκου μιλάει στα κονγκολέζικα (σουαχίλι)

O Λουκάκου μιλάει Ολλανδικά:

 

ποδόσφαιροΡομέλου ΛουκάκουΙντερSerie A