Αθλητισμός|25.10.2019 09:25

Ο Αντετοκούνμπο και τα «αστέρια» της Ευρώπης που λάμπουν στο ΝΒΑ(vid)

Θοδωρής Φελάνης

O Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε εντυπωσιακά την σεζόν πετυχαίνοντας 30 πόντους και 11 ασίστ στην νίκη των Μπακς επί των Ρόκετς . Εξίσου μεγάλες εμφανίσεις έκαναν αρκετοί ακόμη Ευρωπαίοι παίκτες στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, όπως ο Μαρκάνεν, ο Ντόνσιτς, ο Γιόκιτς, ο Σαμπόνις κ.α.

Οι εποχές που το ΝΒΑ έμοιαζε με όνειρο… απατηλό για τους παίκτες από την Ευρώπη έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι καλαθοσφαιριστές από την γηραιά ήπειρο έχουν όλο και περισσότερο μεγαλύτερη συμμετοχή και καθοριστική παρουσία αγωνιστικά στις ομάδες τους.

Πάμε να δούμε την λίστα με τους σημαντικότερους Ευρωπαίους του ΝΒΑ, αυτούς που θα έχουν την μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας τους.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Το αστέρι των Μπακς έτοιμο για νέες περιπέτειες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο(με 27, 7 πόντους και 12, 5 ριμπάουντ μέσο όρο πέρσι) θα είναι και φέτος των σημείο αναφοράς των «ελαφιών» αλλά και συνολικά του ΝΒΑ.

Νίκολα Γιόκιτς

Προέρχεται από καταπληκτική χρονιά με τους Νάγκετς έχοντας 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ ανά ματς. Στην πρεμιέρα είχε 20 πόντους με 13 ριμπάουντ στην νίκη επί των Μπλέιζερς.

Λούκα Ντόνσιτς

Στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ έλαβε το βραβείο του rookie of the year με 21 πόντους ,7 ριμπάουντ και 6 ασίστ ανά ματς με την φανέλα των Ντάλας Μάβερικς. Στην πρεμιέρα(με τους Ουίζαρντς) σκόραρε 34 πόντους!

Ρούντι Γκομπέρ

Εκ των κορυφαίων αμυντικών του ΝΒΑ , ο σέντερ των Τζαζ πέρσι είχε 15 πόντους και 13 ριμπάουντ μέσο όρο.Είχε 7 πόντους με 14 ριμπάουντ πριν λίγες μέρες στην νίκη επί των Θάντερ.

Ενές Καντέρ

Είναι από τις «παλιοσειρές» του ΝΒΑ μιας και αγωνίζεται σε αυτό από το 2011. Φέτος πήρε μεταγραφή στους Σέλτικς.  Πέτυχε 12 πόντους στο πρώτο παιχνίδι της Βοστόνης.

Κρισταπς Πορζίνκινς

Ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τον τραυματισμό του την σεζόν 2017-18 με τους Νικς. Στο Ντάλας πλέον δείχνει να έχε δέσει με τον Ντόνσιτς και όλοι αναμένουν το αποτέλεσμα αυτής της «ευρωπαϊκής ένωσης» στο ρόστερ των Μαβς. Ξεκίνησε εντυπωσιακά με 23 πόντους στο ματς με τους Ουίζαρντς.

Ρίκι Ρούμπιο

Νέο περιβάλλον φέτος για τον Ρίκι Ρούμπιο που μετακόμισε στους Φοίνικ Σανς. Προέρχεται από ένα καταπληκτικό Μουντομπάσκετ με την Εθνική Ισπανίας. Πέρσι στο ΝΒΑ είχε 12 πόντους με 6 ασίστ. Είχε 11 πόντους με 11 ασίστ στη πρόσφατη νίκη επί των Νικς.

Μαρκ Γκασόλ

Πρωταθλητής πέρσι με τους Ράπτορς, πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική Ισπανίας ο Μαρκ Γκασόλ προέρχεται από καταπληκτική σεζόν(σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο) κι έτσι θέλει να συνεχίσει.

Τόμας Σατοράνσκι

Ο Τσέχος συνεχίζει για 3η σεζόν στο ΝΒΑ. Είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους σκόρερ των Σικάγο Μπουλς.

Νίκολα Βούισιτς

Το αστέρι των Ορλάντο Μάτζικ με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ μέσο όρο πέρσι. Ο ύψους 2,13 μ. σέντερ φιλοδοξεί να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς

Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς

Μετακόμισε από τους Πέισερς στους Γιούτα Τζαζ. Πέρσι είχε 18 πόντους μέσο όρο. Έβαλε 16 πόντους στη πρεμιέρα στη νίκη επί των Θάντερ.

Γκόραν Ντράγκιτς

Ο 33χρονος Σλοβένος γκάρντ πέρσι έχασε αρκετά ματς εξαιτίας τραυματισμών. Παρόλα αυτά στα ματς που έπαιξε ήταν εκ των πρωταγωνιστών με 13,7 πόντους και 5 ασίστ.

Ντανίλο Γκαλινάρι

Θα είναι το μεγάλο όπλο των Οκλαχόμα Θάντερ. Ο Ιταλός πέρσι είχε ποσοστό ευστοχίας 43% από το τρίποντο και 20 πόντους μέσο όρο.

Εβάν Φουρνιέ

Ο Γάλλος είναι συμπαίκτης του Βούισιτς στους Μάτζικ. Πέρσι είχε καλή χρονιά με 15 πόντους μ.ο. Πέτυχε 16 πόντους στην 1ο ματς απέναντι στους Καβς.

Λάουρι Μαρκάνεν

Αυτή θα είναι η 3η σεζόν στο ΝΒΑ για τον 22χρονο  Φινλανδό που πέρσι είχε 18,7 πόντους μ.ο. στους Μπουλς. Εντυπωσίασε στην πρεμιέρα με 35 πόντους!

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους σουτέρ στο ΝΒΑ. Έχει βελτιώσει θεαματικά το παιχνίδι του. Οι Κινγκς στηρίζουν πολλά πάνω του.

Πάου Γκασόλ

Αυτή είναι η 19η σεζόν του στο ΝΒΑ. Αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών όμως οι Μπλέιζερς ευελπιστούν πως θα βοηθηθούν από την εμπειρία του.

Ντομάντας Σαμπόνις

Θα είναι από τους καλύτερους παίκτες των Ιντιάνα Πέισερς. Ο γιος του θρυλικού Άρβιντας ξεκίνησε με 27 πόντους και 13 ριμπάουντ στο ματς με τους Πίστονς.

T
T
T

Γιάννης ΑντετοκούνμποΜιλγουόκι ΜπακςNBAμπάσκετ