Αθλητισμός|26.10.2019 18:36

Viral: Χαμός στη Γερμανία με τον αναπληρωματικό που έκανε πέναλτι! (vid)

Newsroom

Στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Κίελο και τη Μπόχουμ, στο πλαίσιο της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας, καταλογίστηκε το πλέον παράξενο πέναλτι που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια. Το πέναλτι καταλογίστηκε υπέρ της Μπόχουμ και το παράδοξο είναι πως σε αυτό υπέπεσε ένας αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής της Κιέλο, με το VAR να βλέπει από που διέλαθε της προσοχής του διαιτητή.

Στο 38′ της αναμέτρησης, με την Κίελο να προηγείται με 1-0, η Μπόχουμ έκανε επίθεση η οποία ολοκληρώθηκε με ένα εντελώς άστοχο σουτ του Εμπουσί, καθώς η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα από την εστία των γηπεδούχων. Ελάχιστα εκατοστά πριν αυτή περάσει άουτ, ο Εμπερβάιν της Κίελο, που σε εκείνο το σημείο έκανε προθέρμανση, σταμάτησε τη μπάλα με τη πόδι  για να τη δώσει στον τερμαοτφύλακά του.

Μπορεί  ο Εμπερβάιν, με μια ενστικτώδη αντίδραση, να σταμάτησε τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά πριν αυτή περάσει άουτ, μπορεί η κίνησή του, θεωρητικά, να μην επιρέαζει την εξέλιξη του αγώνα, όμως τυπικά, η κίνησή του δεν επιτρέπεται. Ο κανονισμός ορίζει πως οποιαδήποτε παρεμβολή αναπληρωματικού ή αξιωματούχου αγώνα συνιστά άμεσο φάουλ, κάτι που σημαίνει πως εφόσον ο Εμπερβάιν επενέβη εντός της μεγάλης περιοχής, υπάρχει πέναλτι.

Η παράβαση δεν έγινε αντιληπτή ούτε από τον διαιτητή ούτε από τον βοηθό του, όμως ο VAR την είδε, φώναξε τον διαιτητή στο μόνιτορ και έτσι δόθηκε το πέναλτι. 

viralΓερμανίαποδόσφαιροVAR