Αθλητισμός|26.11.2018 12:52

Το inside joke Μακέντα-Γιόχανσον για τον «τίτλο» του πρώτου σκόρερ

Κώστας Γουλής

Λένε πως τις ιστορίες τις γράφουν οι παρέες… Και η εφετινή ομάδα του Παναθηναϊκού, που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει αγωνιστικά με βάση όλο το «δύσκολο πακέτο» των δεδομένων που είχαν δημιουργηθεί το περασμένο καλοκαίρι, είναι αποδεδειγμένα μία τεράστια παρέα. Μία «οικογένεια» όπου όλοι παίζουν για τον ένα, κι ο ένας παίκτες για όλους. Μία παρέα που παίζει… μπάλα κι εκτός γηπέδου, με τον ένα να πειράζει non stop τον άλλο…

Από το βράδυ του Σαββάτου, αμέσως μετά τον αγώνα του «τριφυλλιού» με τον Απόλλωνα Σμύρνης και το επιβλητικό 5-1 των «πράσινων», δημιουργήθηκε ένα τρομερό «inside joke» μέσα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, για τον… πρώτο σκόρερ της ομάδας. Ο Φεντερίκο Μακέντα με τη «doppieta» που σημείωσε (δύο γκολ από έναν παίκτη σε ένα ματς, σύμφωνα με την ιταλική, ποδοσφαιρική αργκό), έφτασε τα 4 στο πρωτάθλημα. Στις καθυστερήσεις τον… ισοφάρισε και ο Ματίας Γιόχανσον, που έφτασε επίσης τα 4 με το τέρμα που σημείωσε. Με τον Ιταλό στράικερ να του… πετάει το γάντι λίγο αργότερα (ξεκαρδισμένος από τα γέλια) την ώρα που έβγαιναν από τα αποδυτήρια μαζί, λέγοντας πως ο ίδιος έχει ένα παραπάνω στο σύνολο, αφού είχε σκοράρει κι εναντίον του Παναιτωλικού στο Κύπελλο.

Λίγες ώρες μετά, ο Γιόχανσον, ανέβασε μία πανηγυρική φωτογραφία στο Instagram, γράφοντας από κάτω: «Άλλο ένα, σπουδαίο παιχνίδι, ΠΑΜΕ!». Από κάτω ακολούθησε… φρενίτιδα. Και πέρα από τους εκατοντάδες φίλους του Παναθηναϊκού που αποθέωσαν τον Σουηδό μπακ για την αποτελεσματικότητά του, υπήρξαν και μηνύματα συμπαικτών του. Με πρώτο τον Αντονί Μουνιέ, ο οποίος θέλοντας να τον «τσιγκλήσει» για το γεγονός ότι είχε «πειράξει» τη φωτογραφία με το photoshop, του έγραψε «καταπληκτικό φίλτρο αδερφέ», συνοδευόμενο από ένα emoji που γελούσε και μία μπάλα. Λίγο πιο κάτω του ανέβασε μήνυμα και ο Σωκράτης Διούδης, γράφοντας: «Πρώτος σκόρερ. Απίστευτο». Εκεί… πετάχτηκε κι ένας Μακέντα που απάντησε στον 25χρονο γκολκίπερ, λέγοντάς του «…όχι Σωκράτη, δεν είναι πρώτος σκόρερ», μαζί με emoji που γελούσαν.

Το πρωί της Δευτέρας (26 Νοεμβρίου), ο Ιταλός επιθετικός ανέβασε στο Instagram μία άλλη πανηγυρική φωτογραφία που αγκαλιάζεται με τον Γιόχανσον, γράφοντάς του: «Πρώτος σκόρερ μετά από μένα. Εξαιρετικά Ματίας Γιόχανσον» συνοδευόμενο από νέα… γέλια, με τον Σουηδό να του απαντάει «το ίδιο κι από μένα αδερφέ μου».

Κι έπεται… συνέχεια εφόσον κάποιος απ’ τους δύο βρει δίκτυα και στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Παναθηναϊκός