Αθλητισμός|26.11.2018 14:56

ΠΑΟΚ: Φίλιππος Αλέξανδρος Γκος ο...μέγας

Θοδωρής Φελάνης

Ο Φιλ Γκος, ή καλύτερα ο Φίλιπ Αλεξάντερ Γκος, όπως είναι το πλήρες όνομα του, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Άρη στο «Paok Sports Arena», είναι από άλλο...ανέκδοτο . Το απέδειξε με το «καλημέρα» όταν τον Νοέμβρη του 2017 στις πρώτες του δηλώσεις έλεγε πως «θα ήθελα να κατακτήσω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ» ,με τους δημοσιογράφους πίσω του να...χασκογελούν. Ήταν βλέπετε η περίοδος που ο Δικέφαλος πελαγοδρομούσε αγωνιστικά αναζητώντας την ταυτότητα του. «Τι μας λέει τώρα αυτός;», αναρωτήθηκαν οι περισσότεροι.

Ποιος να περίμενε τότε, ότι μετά την έλευση του Γκος το αγωνιστικό πρόσωπο του ΠΑΟΚ θα άλλαζε άρδην, θα έφτανε στο σημείο να θέσει νοκ άουτ την ΑΕΚ από την διεκδίκηση της 3ης θέσης, θα κέρδιζε τον Ολυμπιακό σε εντός έδρας παιχνίδι και θα κέρδιζε την πρόκριση του στην επόμενη φάση του BCL. Σήμερα με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι ο γεννημένος στις 7 Απριλίου του 1983 στο Τεμπλ Χιλς του Μέριλαντ είναι ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ.

«Το απωθημένο μου είναι πως αγωνιζόμενος όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη (σ.σ έχει παίξει σε Βιλερμπάν, Βενέτσια, Μπρίντιζι, Ρόμα) , δεν έχω καταφέρει να κερδίσω κάτι», δήλωσε πέρσι. Για αυτό και έχει τοποθετήσει το μετάλλιο της 3ης θέσης που έλαβε από τον ΕΣΑΚΕ σε περίοπτο σημείο στο σπίτι του στην Αμερική.

Η ηγετική του φυσιογνωμία δεσπόζει στα αποδυτήρια όπου αρκετές φορές λειτουργεί ως δάσκαλος ή πατέρας για πολλούς από τους νεαρούς συμπαίκτες του: «Δεν διστάζει ποτέ να βγει μπροστά στα δύσκολα, είναι έντονη προσωπικότητα. Δεν ήταν τυχαίο που το καλοκαίρι επιμείναμε τόσο πολύ στην παραμονή του», λέει ο μάνατζερ της ΚΑΕ Τέλης Ζουρνατζίδης.

Ο Φιλ Γκος αυτή την στιγμή είναι πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Basket League( με 14 πόντους μέσο όρο ανά παιχνίδι) έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα(53%) και τρίποντα(44%). Αντίστοιχα είναι πρώτος σκόρερ και στην Ευρώπη με 12,2 π. (43,5% δίποντα, 42,9% τρίποντα). Η ζωή του πρόσφατα άλλαξε -όπως ο ίδιος έχει εξομολογηθεί- καθώς πέρσι έγινε για πρώτη φορά πατέρας με τον γιο του να του φέρει το όνομα του (Φίλιπ Αλεξάντερ).

Αυτή ενδεχομένως να είναι η τελευταία χρονιά για τον Γκος ως παίκτης κάτι που θα αποφασίσει οριστικά με το τέλος της σεζόν. Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ έχει ανοικτή πρόσκληση από τους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς να λάβει θέση στο τεχνικό τιμ της ομάδας μετά το τέλος της καριέρας του.

Φίλιπ Αλεξάντερ ΓκοςΑρηςμπάσκετΠΑΟΚ