Αθλητισμός|02.11.2019 22:56

Basket League: Μεταμορφώθηκε ο ΠΑΟΚ- Ο Κολοσσός «σκότωσε» τον Άρη στο Αλεξάνδρειο

Newsroom

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην Θεσσαλονίκη επί του Άρη πανηγύρισε ο Κολοσσός Ρόδου (87-85)για την 6η αγωνιστική της Basket League. Το παιχνίδι είχε δραματική εξέλιξη και κρίθηκε στην 2η παράταση με την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη να πετυχαίνει καθοριστικά μακρινά σουτ. Ένα εύστοχο τρίποντο του Μπρέιζελτον ήταν αυτό που βοήθησε τον Κολοσσό να ισοφαρίσει στο τέλος της κανονικής περιόδου (71-71).

Λίγο αργότερα, ο ίδιος παίκτης έστειλε το ματς στην δεύτερη παράταση (77-77), ενώ στο τέλος εύστοχο τρίποντο του Τζάκσον διαμόρφωσε το τελικό 85-87. Για τον Κολοσσό πρώτοι σκόρερ ήταν οι Μπρέιζελτον και Κρομά (από 18π.), ο Τουντζιαράκης πέτυχε 15 κι ο Τζάκσον 12. Για τον Άρη σπουδαίο ματς έκανε ο Μόρις (20 πόντους με 11 ριμπάουντ) κι ο Γκετσεβίτσιους (19π.). Αυτή ήταν η 3η νίκη για τον Κολοσσό.

Νικηφόρο το ντεμπούτο του Χαραλαμπίδη στον ΠΑΟΚ

Μετά από έναν περίπου μήνα ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Ο Δικέφαλος του Βορρά επιβλήθηκε εύκολα στην Θεσσαλονίκη του Ήφαιστου Λήμνου με 94-74 παίρνοντας έτσι μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Η αμέσως προηγούμενη νίκη για τον ΠΑΟΚ είχε σημειωθεί στις 5 Οκτωβρίου απέναντι στην Λάρισα για να ακολουθήσουν συνεχόμενες ήττες κόντρα σε Ιωνικό, Παναθηναϊκό, Κολοσσό αλλά και Νεπτούνας ,Σομπατέλι για το BCL.

Ο Δικέφαλος παρά το γεγονός πως έδειξε αστάθεια στον τομέα των ριμπάουντ, κατέθεσε μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα οδηγώντας τον Ήφαιστο σε πολλές λάθος επιλογές και άσχημα ποσοστά ευστοχίας. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με σημαντικές διαφορές της τάξης των 15-20 πόντων για να φτάσει σε μια άνετη νίκη.  Ιδανικό αποδείχθηκε το ντεμπούτο του Κώστα Χαραλαμπίδη στον πάγκο της ομάδας του Δικεφάλου.

Έσπασε το αήττητο του Περιστερίου ο Προμηθέας

Ο Προμηθέας κατάφερε να ανακόψει το νικηφόρο σερί του Περιστερίου (προέρχονταν από πέντε νίκες) κερδίζοντας την ομάδα του Ηλία Ζούρου με 64-60. Οι δυο αντίπαλοι συμβάδιζαν σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα, σε ένα κλειστό παιχνίδι όπου τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες. Η νίκη του Προμηθέα κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Τζέραντ Ρόμπινσον(αντικατέστησε τον Λόουερι) να κάνει πολύ καλό ντεμπούτο με 16 πόντους (4/6 τρίποντα).

«Ανεβαίνει» ο Ιωνικός

Πήρε φόρα ο Ιωνικός Νικαίας που μετά τις πρώτες δυο αγωνιστικές έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και βαδίζει από νίκη σε νίκη. «Θύμα» του αυτή την φορά στο «Σοφία Μπεφόν» ήταν ο Ηρακλής τον οποίο κέρδισε σχετικά εύκολα με 88-74. Οι νικητές είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πιο συγκεκριμένα τους Μαυροκεφαλίδη (14π. με 10 ριμπ. και 5 ασίστ), Κώττα (10π.), Μπαρτ (14π.),Χαραλαμπόπουλο (14π. με 6 ριμπ.), Μπατή (11π.) και Τζόουνς (12π.). Ο Ιωνικός τελείωσε το ματς με 40 ριμπάουντ και 19 ασίστ. Πρώτοι σκόρερ του Ηρακλή ήταν οι Χάνλαν (20π.) και  Ντέιβις (18π.).

Νίκη με περίπατο για την ΑΕΚ

Ξέσπασε στον Πανιώνιο η ΑΕΚ μετά την εκτός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από το Ρέθυμνο. Η «Ένωση» επικράτησε με 91-61 φτάνοντας στην 2η νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο Χάρης Γιαννόπουλος πέτυχε 17 πόντους με 5/9 τρίποντα.

Το Λαύριο συνέχισε τις νικηφόρες του εμφανίσεις, επικράτησε του Ρεθύμνου με 86-78 στην έδρα του και ανέβηκε στις 4 νίκες στην Basket League. Πρώτοι σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν οι: Ντεκόζι (20π.), Γερομιχαλός(16π.), Γουότσον (14π.) και Άλμαν. Για το Ρέθυμνο ο Φράνκαμπ έφτασε τους 26 πόντους.

Αποτελέσματα (6η αγωνιστική)

Σάββατο 2/11

Άρης –Κολοσσός 85-87

Ιωνικός Ν.-Ηρακλής 88-74

Λαύριο-Ρέθυμνο 86-78

ΠΑΟΚ-Ήφαιστος 94-74

ΑΕΚ-Πανιώνιος 91-61

Προμηθέας-Περιστέρι 64-60

Κυριακή 3/11

17.45 Λάρισα- Παναθηναϊκός(ΕΡΤ 3).

Basket LeagueΙωνικός ΝικαίαςΑρηςμπάσκετΗρακλήςΠΑΟΚΚολοσσός ΡόδουΉφαιστος Λήμνου