Αθλητισμός|04.11.2019 17:41

Super League 1: Ζήτησε θεσμική συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού

Newsroom

Ομόφωνα τα μέλη του συνεταιρισμού της Super League ζήτησαν στο διοικητικό συμβούλιο να κατατεθεί αίτημα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να συζητηθούν φλέγοντα θέματα των ομάδων της Λίγκας, ειδικότερα όσα αφορούν το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. 

O πρόεδρος της Super League Μηνάς Λυσάνδρου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον ενημέρωσε για την τροποποίηση που θέλουν οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες για την ευθύνη των φυσικών προσώπων σε περίπτωση κρουσμάτων βίας από φιλάθλους τους, για τις μετακινήσεις των οπαδών και συμφώνησαν να συναντηθούν τις επόμενες μέρες. Ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει δώσει προθεσμία 30 ημερών για να αναγνωριστούν οι Λέσχες οπαδών από τις ΠΑΕ.

Η Superleague αναφέρει:

«Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της Super League, την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, υπήρξε σήμερα επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της Super League Μηνά Λυσάνδρου και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με θέμα τον ορισμό θεσμικής συνάντησης τις προσεχείς ημέρες, επιτροπής αποτελούμενης από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Super League, του νομικού συμβούλου της διοργανώτριας και εκπροσώπων των ΠΑΕ Άρης, Ατρόμητος Αθ., ΟΦΗ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, με τον υφυπ. Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη.

Θέματα που θα συζητηθούν στη θεσμική συνάντηση, μεταξύ άλλων, είναι η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων για την τροποποίηση της αθλητικής νομοθεσίας (Ν.2725/1999), η πρόοδος στο ζήτημα των μετακινήσεων φιλάθλων και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η θεσμική συνάντηση θα οριστεί το συντομότερο δυνατόν και σε ημέρα και ώρα κοινής αποδοχής».

Μηνάς ΛυσάνδρουΛευτέρης ΑυγενάκηςSuper League 1ποδόσφαιροSuperLeague