Αθλητισμός|06.11.2019 19:40

Εκλεισε το ραντεβού Βασιλακόπουλου - Πιτίνο, που θα αναλάβει αμισθί την Εθνική

Newsroom

Το πολυαναμενόμενο ραντεβού του Γιώργου Βασιλακόπουλου με τον Ρικ Πιτίνο είναι προγραμματισμένο για το πρωί της Παρασκευής (8/11). Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ και ο διάσημος Αμερικανός κόουτς θα συζητήσουν με φόντο την Εθνική μπάσκετ. Αλλωστε σε πρώτη φάση και από τις δυο πλευρές υπάρχει θετική διάθεση για συνεργασία.

Το αποκάλυψε και ο ίδιος ο Βασιλακόπουλος σε δηλώσεις του εκφράζοντας την πεποίθησή του πως θα υπάρξει συμφωνία. Το προολυμπιακό τουρνουά του επερχόμενου καλοκαιριού (23-29 Ιουνίου) αποτελεί τον βασικό στόχο προκειμένου η Εθνική μπάσκετ να πετύχει τον μεγάλο στόχο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.

Ο Πιτίνο αναμένεται στην Ελλάδα το απόγευμα της Πέμπτης (7/11) και όπως ζήτησε ο Βασιλακόπουλος στο ραντεβού δεν θα υπάρξει παρουσία τρίτου.

Το οικονομικό σκέλος πάντως φαίνεται πως δεν θα αποτελέσει πρόβλημα καθώς ο Πιτίνο φέρεται διατεθειμένος να προσφέρει τις υπηρεσίες του δίχως αμοιβή. Μιλώντας στο gazzetta.gr ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν αποφασίσω να αναλάβω την ομάδα, δεν πρόκειται να πάρω καθόλου χρήματα. Ούτε σεντ. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τους ανθρώπους της Ελλάδας».

Πιτίνο: «Ανυπομονώ»

Λίγο προτού αναχωρήσει με προορισμό την Αθήνα, ο Πιτίνο έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twittter ότι ανυπομονεί να παρακολουθήσει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής.

T

Εθνική μπάσκετΡικ ΠιτίνοΕθνική ομάδαΓιώργος Βασιλακόπουλος