(copyright/Intime)

Βασιλακόπουλος: «Θα συμφωνήσουμε με Πιτίνο, λέει αρλούμπες ο Αυγενάκης»

Τελευταία Ενημέρωση
Και η ΕΟΚ κατά του υφυπουργού Αθλητισμού: «Έχει γίνει γραφικός ο Αυγενάκης», μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο τελευταίος κάνοντας λόγο για «ξεπερασμένο μάνατζμεντ στην ΕΟΚ»

O πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος επιβεβαίωσε τις επαφές με τον Ρικ Πιτίνο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας, ενώ επιτέθηκε σε βάρος του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τοn νέο αθλητικό νόμο.

«Ο Πιτίνο ζήτησε χρήματα; Εγώ ξέρω ότι ο άνθρωπος έρχεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Δεν έχουμε συμφωνήσει, αλλά νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε. Δεν ξέρω αν μπαίνει και αυτό στα ηλικιακά κριτήρια (γέλια). Η αίσθησή μου είναι ότι δεν θα χαλάσει κάτι» σχολίασε για το ζήτημα ο πρόεδρος της ΕΟΚ, μιλώντας στον «ΣΠΟΡ ΦΜ» και απαντώντας στον Λευτέρη Αυγενάκη: «Δεν είναι νομοσχέδιο, είναι ένα άρθρο. Ακολουθεί την πεπατημένη και μπαίνει σε θέματα που δεν τα ξέρει. Καλό είναι να περιμένει λίγο για να δει τι γίνεται. Προϋπόθεση της γνώμης είναι η γνώση, και όταν δεν έχεις γνώση, κάνεις αρλούμπες».

Κατόπιν πρόσθεσε: «Από πού και ως πού αντλεί αυτό το δικαίωμα ο κύριος; Ποια ΔΟΕ; Στη ΔΟΕ επιλέγεσαι μία φορά, δεν υπάρχουν θητείες. Είσαι μόνιμος. Στα 70 μπαίνεις σε αποστρατεία και έρχονται άλλοι. Δεν υπάρχουν εκλογές. Έχουμε μπερδέψει τη γραβάτα με το παντελόνια. Θέλει να εξοντώσει και να αποβάλλει κάποιους ανθρώπους που δεν είναι αρεστοί σε αυτόν και δεν τον προσκυνάνε. Είναι μία φωτογραφική και αντιδημοκρατική διάταξη. Θυμίζει άλλες εποχές. Ποιος είναι ο Αυγενάκης; Δεν προκριθήκαμε με τη δεύτερη ομάδα μας για το Παγκόσμιο; Πήγαμε στο Παγκόσμιο. Άλλες δεν πλησίασαν καν. Τι σχέση έχει η ΕΟΚ με το πρωτάθλημα; Η ΕΟΚ φωνάζει γι' αυτό. Αυτό είναι συνάρτηση τη Εθνικής. Δεν υπάρχει δυνατότητα να αναδειχτούν νέοι παίκτες από το πρωτάθλημα».

Σχετικά με το ζήτημα του Ολυμπιακού και την απουσία του από την Basket League, ανέφερε: «Βεβαίως με θλίβει. Δεν ήταν δική μου απόφαση. Τι να κάνει η ΕΟΚ; Αν κάθε ομάδα που χάνει ζητά αλλαγή στους διαιτητές και εμείς την κάνουμε, τι θα γίνει; Όταν κέρδιζε τα πρωταθλήματα έκαναν διαμαρτυρίες; Πολλά σωματεία το έχουν ζητήσει αυτό. Τοποθετήθηκα άμεσα. Είναι μεγάλη ζημιά για το άθλημα. Είμαι υπέρ της παρουσίας του Ολυμπιακού, αλλά η ΕΟΚ δεν φταίει σε αυτό. Προσπάθησα να μιλήσω με τους κύριους Αγγελόπουλους, αλλά δεν δέχονται καμία επαφή. Αν μπορούσα να συμβάλω, θα το είχα αποτρέψει. Δεν μου το επέτρεψαν, όμως, οι κύριοι που πήραν τις αποφάσεις. Ακόμα και τώρα είμαι ανοικτός σε κάθε συζήτηση».

Για την εικόνα του πρωταθλήματος, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ανέφερε: «Το μπάσκετ έχασε από την παρουσία μου ή κέρδισε; Βλέπουμε πολλά παιχνίδια με δέκα ξένους. Η παραγωγική διαδικασία δουλεύει, όμως δεν αναδεικνύονται παίκτες. Εδώ κοντεύουμε να χάσουμε το μεγαλύτερο ταλέντο της Ευρώπης, τον Χαραλαμπόπουλο. Είναι εύκολη η χρησιμοποίηση των ξένων, είναι πιο φθηνοί. Άλλο το ελληνικό μπάσκετ, άλλο το μπάσκετ στην Ελλάδα. Αυτό εκφράζεται από την παραγωγική διαδικασία. Εκεί υπάρχει ο ΕΣΑΚΕ».

Για το αν σκέφτεται την προσφυγή στα δικαστήρια για το νομοσχέδιο: «Τι να κάνω; Θα πάρω τα όπλα; Αυτή την στιγμή εκφράζω αποτροπιασμό και λύπη. Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν το αθλητικό κίνημα εξοντώνουν ανθρώπους που έχουν προσφέρει. Κάπου είπε άλλη αρλούμπα. Περιορισμοί τέτοιου επιπέδου απαγορεύονται. Δεν είμαστε και συνταξιούχοι εμείς. Αυτό το κρίνει η κοινωνία, πότε να φύγεις και πώς να φύγεις».

Σε ότι αφορά το ναυάγιο για την διεξαγωγή ενός από τα Προολυμπιακά τουρνουά, ανέφερε: «Εμείς κάναμε μία συζήτηση και στείλαμε και έγγραφο για κάποια χρήματα. Ούτε καν μας απάντησε σε αυτό το αίτημα. Είχαμε κάνει ενέργειες, είχαμε ισολογισμό. Δεν απάντησε κανένας».

Κλείνοντας, απάντησε στην ερώτηση για τον... πιθανό νικητή στις επόμενες εκλογές της ΕΟΚ, λέγοντας: «Θα εκλεγεί η ίδια διοίκηση. Δεν θα ισχύουν αυτά. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της Εθνικής στο προολυμπιακό. Δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά από την διεθνή αθλητική κοινότητα. Είναι μία επιπόλαια κίνηση, χωρίς δημοκρατική βάση».

ΕΟΚ: «Αυταρχικός ο Αυγενάκης»

Επίθεση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε και η ΕΟΚ, καθώς κύκλοι της Ομοσπονδίας σχολίασαν τις τελευταίες δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού στο «All Star Basket». «Η γνώση αποτελεί προϋπόθεση της γνώμης. Ο κύριος Αυγενάκης εμφανώς στερείται γνώσης, όμως δεν παύει να επιδιώκει τη δημοσιότητα. Το κάνει παραπάνω από όσο μπορεί να αντέξει και έχει γίνει γραφικός. Στο νέο του παραλήρημα εμπλέκει την έβδομη Εθνική ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη, την Εθνική που προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξεπερνώντας κάθε προσδοκία μέσα από αντιξοότητες, το πρωτάθλημα που κόντρα στις πάγια εκπεφρασμένες επιταγές της ΕΟΚ κατακλύζεται από ξένους αδιαφορώντας για τον Ελληνα παίκτη.

Αυγενάκης: «Ξεπερασμένο μάνατζμεντ στην ΕΟΚ»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε μιλήσει για την πορεία της Εθνικής στην Κίνα και την εικόνα της Basket League κάνοντας λόγο για «ξεπερασμένο μάνατζμεντ» στην ΕΟΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «All Star Basket»: 

«Θέλουμε κάθε μας κίνηση να έχει τα περισσότερα δυνατά οφέλη για τους Έλληνες πολίτες. Επίσης, να συγκρίνουμε τις δαπάνες με άλλες εξίσου σημαντικές διοργανώσεις. Δεν διαχειριζόμαστε τα χρήματα, τα λίγα που έχουμε στη διάθεσή μας, με προχειρότητα και ανευθυνότητα, όπως πιθανόν να είχε συμβεί σε άλλες περιόδους».

Για το νέο αθλητικό νόμο και τη διάταξη που αφορά τις Ομοσπονδίες, τόνισε: «Δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλα τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες να μην αλλάξουν τα καταστατικά τους, οι εκλογές θα γίνουν χωρίς απλή αναλογική και ποσοστώσεις. Ακόμα μία διάταξη που προβλέπεται στην πρώτη νομοθετική μας παρέμβαση και για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος, είναι οι θητείες των προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων και των μελών με εκτελεστική εξουσία των Ομοσπονδιών. Ακολουθώντας το μοντέλο που έχει ζητήσει από τις Ελληνικές Ολυμπιακές Επιτροπές η ΔΟΕ, βάζουμε ηλικιακό όριο και ανώτατο όριο θητειών για τον πρόεδρο και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλιών με εκτελεστικό ρόλο. Η κριτική είναι από ελάχιστες Ομοσπονδίες. Σέβομαι πραγματικά την διαφορετική άποψη. Έχουμε ακολουθήσει πολύ πιστά όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαλόγου, συζήτησης και διαβούλευσης. Υποχρέωσή μου ως αρμόδιος του αθλητισμού είναι να δώσω το πολιτικό στίγμα και να κάνω πράξεις. Να μην μείνω ως απλός θεατής ή χειριστής μίας μετριότητας, που σε κάποια αθλήματα έχει κυριαρχήσει και ίσως είναι και κάτω του μετρίου. Πηγαίνω μπροστά και από μερικά πρόσωπα που εκτιμώ και σέβομαι ιδιαίτερα και έχω μεγαλώσει με αυτά, αφήνω στο μυαλό μου να κυριαρχεί η καλή εικόνα: η προσφορά τους στο μπάσκετ, στο στίβο και οπουδήποτε αλλού».

Σε ό,τι αφορά την Εθνική και την πορεία στο Παγκόσμιο της Κίνας, ο Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε: «Γνωρίστηκα και μίλησα με τα παιδιά της Εθνικής. Είναι το δεύτερο καλύτερο έμψυχο δυναμικό που είχε η Εθνική από το 2004 μέχρι τώρα. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που έχουμε παίκτες τέτοιας ποιότητας και πραγματικά περιμέναμε περισσότερα στο Παγκόσμιο της Κίνας. Και αυτά δεν ήρθαν, όχι γιατί δεν είχαν οι παίκτες την δυνατότητα. Ίσα - ίσα. Υπήρξαν άλλου είδους προβλήματα. Και βέβαια την διαπίστωση αυτή την ομολογεί όλη η πορεία της Α1 κατηγορίας. Όλα αυτά που έχουν συμβεί στα γήπεδα και η πορεία που έχει ακολουθηθεί. Αναρωτιέται κανείς, μπορούμε να φτάσουμε χαμηλότερα;  Όλα είναι αποτέλεσμα ενός ξεπερασμένου μάνατζμεντ, μίας αθλητικά σύγχρονης και δυναμικής Ομοσπονδίας όπως είναι αυτή του μπάσκετ. Νομίζω ότι για την Ελλάδα, μία κατά βάση μπασκετική χώρα, δεν της πρέπει αυτή η πορεία και το επίπεδο. Το ελληνικό μπάσκετ ήταν και μπορεί να ξαναγίνει κυρίαρχο σε διεθνές επίπεδο. Εμείς αυτό θέλουμε».

Τέλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε και για το ζήτημα του Ολυμπιακού, τονίζοντας: «Εάν έκανα παραπάνω πράγματα από αυτά που έχω μονάχα πει, τότε θα ήταν ωμή παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας μίας αθλητικής Ομοσπονδίας. Δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται πλέον στην Α2 και το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει. Εμείς το παρακολουθούμε και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, βοηθάμε στους τομείς της αρμοδιότητάς μας. Σεβόμαστε, όμως, πάντα το αθλητικό αυτοδιοίκητο που πρέπει να υπάρχει και καλώς υπάρχει. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να παρέμβουμε, ούτε για αστείο τέτοια συμπεριφορά ή σκέψη».

«Τα στερνά τιμούν τα πρώτα»

Μετά τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου και τη θέση της ΕΟΚ, ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε μέσω twitter: «Σέβομαι και τιμώ, το έχω πει επανειλημμένως άλλωστε, την ηλικία και την μακρά πορεία στο μπάσκετ του προέδρου της ΕΟΚ. Δεν επιτρέπω στο εαυτό μου να καταφερθεί εναντίον του, όσους προσωπικούς χαρακτηρισμούς κι αν μου προσάψει. Να του θυμίσω μονάχα πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

Δείτε το post του υφυπουργού:

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ