Αθλητισμός|09.11.2019 21:54

Καρδιά πρωταθλητή ο ΠΑΟΚ: Πέρασε από την έδρα του ΟΦΗ με γκολάρα Μίσιτς

Αντώνης Τσακαλέας

Η καρδιά του πρωταθλητή συνεχίζει να χτυπά δυνατά. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες καθώς επικράτησε στο «Θ. Βαρδινογιάννης» επί του εξαιρετικού και άκρως επικίνδυνου ΟΦΗ με 0-1 χάρη σε καταπληκτικό γκολ του Μίσιτς.

Οι πρωταθλητές, που πάτησαν κορυφή καθώς προσπέρασαν τον Ολυμπιακό (έχει ένα ματς λιγότερο) πολιόρκησαν την εστία των Κρητικών και κατάφεραν να την παραβιάσουν μόλις μια φορά καθώς ο γκολκίπερ Σωτηρίου πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις, με τις οποίες μέχρι το 55' διατηρούσε το «μηδέν», κρατώντας και τον ΟΦΗ ζωντανό στο παιχνίδι.

Το πρώτο ημίχρονο είχε πρωταγωνιστή τον 32χρονο γκολκίπερ του ΟΦΗ, ο οποίος είχε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις. Αρχικά είπε «όχι» στο πλασέ του Λημνιού στο 22' (μετά από κάθετη πάσα του Μίσιτς), και ακολούθησαν οι επεμβάσεις του στο 26' και στο 36' όταν με εκτίναξη απέκρουσε την κεφαλιά του Ελ Καντουρί και το σουτ του Μπίσεσβαρ αντίστοιχα.

Οι Κρητικοί απείλησαν την εστία του ΠΑΟΚ στο 15' με σουτ του Σεμέντο, με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει, ενώ ανέβηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Χαρακτηριστικό του πρώτου 45λεπτου είναι πως ο ΠΑΟΚ είχε έξι τελικές, όλες εντός εστίας, και ο ΟΦΗ τέσσερις τελικές, με μόλις μια εντός εστίας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να γίνει πιο επιθετικός και εν τέλει να φτάνει στο γκολ, με τον Μισιτς στο 56'. Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν μια επίθεση από την άμυνά τους και με 11 πάσες έφεραν την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή των Κρητικών, εκεί όπου ο Μίσιτς με ένα τεχνικό σουτ την έστειλε συστημένη στα δίχτυα του Σωτηρίου, γράφοντας το 0-1.

Στο 77' και στο 80' ο Σωτηρίου είχε δύσκολες επεμβάσεις αρχικά στο πλασέ του Ελ Καντουρί, και στη συνέχεια στις προσπάθειες των Μπίσεσβαρ και Ακπομ. Και κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που θα ήταν και ευρύτερη αν δεν ήταν σε εξαιρετική μέρα ο γκολκίπερ του ΟΦΗ.

Οσο για τον διαιτητή Τζήλο, μολονότι είχε καλή διαιτησία, εκτέθηκε στη φάση του 70ού λεπτού. Κι εκτέθηκε περισσότερο διότι ήταν μια φάση που συμβουλεύτηκε το VAR, βλέποντας στην οθόνη τι ακριβώς συνέβη. Δηλαδή πως ο Νέιρα χτύπησε με γροθιά εκτός φάσης τον Σφιντέρσκι εντός περιοχής. Μολονότι όμως έπρεπε να τιμωρηθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα, εν τέλει είδε την κίτρινη!

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Κουτρουμπής (82' Στάικος), Νέιρα, Τσιλιανίδης (82' Φερέιρα), Ναμπί (73' Μάνος), Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός, Ελ Καντουρί (78' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ (87' Εσίτι), Σφιντέρσκι (73' Ακπομ)

ΠΑΟΚποδόσφαιροSuper League 1ΟΦΗ