Αθλητισμός|11.11.2019 19:02

Σλούκας: «Ασπίδα» από Ομπράντοβιτς - Το χρονικό της στοχοποίησης

Newsroom

Η απόφαση του Κώστα Σλούκα να μην αγγίξει το πανό για την 81η επέτειο από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ, πριν από το παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με την Μπεσικτάς, έχει βάλει τον Έλληνα διεθνή στο στόχαστρο των φανατισμένων οπαδών της τουρκικής ομάδας και όχι μόνο.

Η Φενερμπαχτσέ σε πρώτη φάση φάνηκε πως επιχείρησε να προστατεύσει τον Σλούκα. Από την ιστοσελίδα του συλλόγου δημοσιεύθηκε η γραπτή τοποθέτηση-εξήγηση του 29χρονου γκαρντ ενώ ακολούθησε και η δήλωση του Ερντέμ Τσαν, άμεσου συνεργάτη του  Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος έσπευσε να υπερασπιστεί το μέλος της ομάδας αναφέροντας στο Instagram: «Όποιος με γνωρίζει, ξέρει καλά την αφοσίωσή μου στη σημαία της Τουρκίας και στον μεγάλο μας ηγέτη, Ατατούρκ. Ο Κώστας Σλούκας έχει δείξει σεβασμό στη χώρα μας, στη σημαία μας και στον ηγέτη μας από τη πρώτη μέρα που βρέθηκε στον σύλλογο».

Η δήλωση του Ερντέμ Τσαν, συνεργάτη του Ομπράντοβιτς, δεν έγινε βεβαίως εν αγνοία του Ζοτς ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον χρειαστεί, ενδέχεται να λάβει δημόσια θέση για το συμβάν καθώς είναι μεγάλο το λαϊκό έρεισμα που έχει στον κόσμο της Φενέρ.

Πάντως, σύμφωνα με την τουρκική αθλητική εφημερίδα «Φανατίκ», η διοίκηση της ομάδας ζήτησε συνάντηση με τον αθλητή για να ακούσει την άποψή του σχετικά με το γεγονός προκειμένου να δείξει και στους οπαδούς... αντανακλαστικά.

Όλα ξεκίνησαν πριν από το κυριακάτικο παιχνίδι της Φενέρ με την Μπεσίκτας. Οι παίκτες της Φενέρ βγήκαν στο παρκέ με ένα πανό που έγραφε: «Θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό» προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ, 81 χρόνια μετά το θάνατό του. Ο Σλούκας ήταν ο μοναδικός που δεν άγγιξε το συγκεκριμένο πανό γεγονός που ξεσήκωσε πλήθος σχολίων στα social media.

Μετά το τέλος του αγώνα (τον οποίο η Φενερμπαχτσέ κέρδισε με τον Σλούκα να είναι εκ των κορυφαίων με 17 πόντους και 6 ασίστ) ,ακολούθησε μπαράζ δημοσιευμάτων με τον Έλληνα διεθνή να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής. Λάδι στην…φωτιά έριξε επίσης η τοποθέτηση του διεθνή Τούρκου παίκτη Σεμίχ Ερντέν, ο οποίος έγραψε απευθυνόμενος στον Σλούκα:«Δεν θα τρως ψωμί στην Τουρκία, αν δεν σέβεσαι τον ιδρυτή της. Αν δεν σου αρέσει εδώ, πήγαινε στην Ελλάδα».

Ο Σλούκας απάντησε μέσω της ιστοσελίδας της Φενέρ: «Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Είμαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι' αυτή την ομάδα.
Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και παλεύω γι' αυτές. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ' αυτή τη χώρα και τη γνωρίζω. Πάντα το σέβομαι αυτό. Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά βρίσκομαι είμαι εδώ κάθε μέρα και παλεύω για τη Φενέρ, που εκπροσωπεί την Τουρκία».

Οι διαδικτυακές επιθέσεις μερίδας ακραίων Τούρκων οπαδών συνεχίζεται όμως ταυτόχρονα υπάρχουν και μηνύματα συμπαράστασης στον Κώστα Σλούκα από οπαδούς της Φενέρ, που σέβονται την προσφορά του στην ομάδα τους την τελευταία πενταετία.

ΤουρκίαΚώστας ΣλούκαςμπάσκετΚεμάλΦενέρμπαχτσε