Αθλητισμός|12.11.2019 10:29

Εκεί που ξέρουν να τιμούν: Εκπληκτική γιορτή των Σπερς για τον Τόνι Πάρκερ (vid)

Newsroom

Σε μια εκπληκτική βραδιά οι Σαν Αντόνιο Σπερς τίμησαν τον Τόνι Πάρκερ αποσύροντας τη φανέλα με το νούμερο 9 που φορούσε ο εξαιρετικός Γάλλος πόιντ γκαρντ. Ο Πάρκερ συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους γνώρισε την αποθέωση από το κοινό που γέμισε το AT & T Center.

Τον κορυφαίο Γάλλο καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών τίμησαν θρύλοι του Σαν Αντόνιο, όπως ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, ο Τιμ Ντάνκαν, ο Μανού Τζινόμπιλι, όπως φυσικά και ο κόουτς της ομάδας Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που ανακάλυψε και δημιούργησε τον μπασκετικό μύθο του Τόνι Πάρκερ.

Η γιορτή ήταν ξεχωριστή και ιδιαίτερα συναισθηματική με τους πρωταγωνιστές να μοιράζονται ιστορίες για τον Πάρκερ από τα πρώτα του μπασκετικά χρόνια.

Ο Πόποβιτς ζήτησε συγγνώμη για όλη την πίεση και την... κακοποίηση στην οποία τον υπέβαλε προτού αποθεώσει όχι μόνο τον παίκτη αλλά και τον οικογενειάρχη Πάρκερ, ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον αποκάλυψε ότι όταν έπαιξε αντίπαλος σε προπόνηση με τον Πάρκερ κατάλαβε ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από το μπάσκετ, ο Ντάνκαν δεν έκρυψε πως στον ξεκίνημα του Γάλλου στους Σπερς δεν τον εμπιστευόταν και δεν του μιλούσε καν αλλά παραδέχθηκε πως έγινε ο καλύτερος συμπαίκτης του.

Ο Τζινόμπιλι, που υπήρξε για 15 χρόνια συνοδοιπόρος του, αναφέρθηκε για το πως τον βοήθησε ο Πάρκερ στο ξεκίνημα της καριέρας του στους Σπερς όταν κανένας άλλος δεν τον εμπιστευόταν και δεν πίστευε ότι θα πετύχει, και συμπλήρωσε ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν ούτε μία διαφωνία.

Λίγο προτού υψωθεί η φανέλα του στην οροφή του γηπέδου όπου δοξάστηκε, ο Πάρκερ μίλησε για την μεγάλη επιρροή που είχε πάνω του ο Πόποβιτς, τον οποίο χαρακτήρισε ως δεύτερο φανταστικό πατέρα του και ζήτησε από τους οπαδούς των Σπερς έναν τελευταίο «Go Spurs, Go» εν μέσω αποθέωσης.

Ο Πάρκερ αγωνίστηκε στους Σπερς από το 2001 ως το 2018, κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (2003, 2005, 2007, 2014), έπαιξε έξι φορές σε All Star Game, αναδείχθηκε mvp στους τελικούς του 2007 και κατέκτησε τέσσερα ευρωπαϊκά μετάλλια με την Εθνική φανέλα της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων και το χρυσό το 2013 στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Δείτε την εξαιρετική γιορτή των Σπερς για τον Πάρκερ

Σαν Αντόνιο ΣπερςNBAΤόνι Πάρκερμπάσκετ