Αθλητισμός|28.11.2018 21:41

Λουτσέσκου: Όποιον παίκτη μου και να ρωτήσετε θα πέθαινε για το ματς

Αντώνης Τσακαλέας

Επτά χρόνια μετά το σπουδαίο διπλό επί της Τότεναμ ο ΠΑΟΚ επιστρέφει ξανά στο Λονδίνο, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με την Τσέλσι στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης. Η αναμέτρηση ανάμεσα στον δικέφαλο του Βορρά και τους μπλε έχει κάποια κοινά με τον αγώνα πριν από επτά χρόνια, ενώ παίκτες και τεχνικό επιτελείο θα ήθελαν πολύ η κατάληξη να είναι ίδια, ακόμα και αν αυτή δεν σταθεί ικανή να δώσει το δεύτερο εισιτήριο της πρόκρισης στους 32 του Europa League.

Οι ασπρόμαυροι θα γνωρίζουν λίγα λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης στο «Στανφορντ Μπριτζ» αν έχουν αλλά και πόσες ελπίδες πρόκρισης έχουν, καθώς ο αγώνας της Βίντι με την ΜΠΑΤΕ ξεκινά στις 19:55. Σε περίπτωση που οι Ούγγροι επιβληθούν των Λευκορώσων, τότε αυτόματα ο αγώνας του ΠΑΟΚ αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. Σε διαφορετική περίπτωση, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα στο Λονδίνο, από ότι η Βίντι στη Λευκορωσία για να ελπίζει σε πρόκριση, που θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου συμπεριέλαβε στην αποστολή 22 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τέσσερις θα μείνουν εκτός 18άδας και θα δουν την αναμέτρηση από τις κερκίδες του Στάνφροντ Μπριτζ. 

Ενας στους δυο φίλους του ΠΑΟΚ έχουν εισιτήριο

Στο Λονδίνο αναμένεται να βρεθούν περίπου 5.000 φίλοι του «Δικεφάλου του Βορρά» εκ των οποίων ένας σεβαστός αριθμός δε θα μπορέσει να βρεθεί στις κερκίδες του γηπέδου της Τσέλσι. Η ασπρόμαυρη ΠΑΕ πήρε και διέθεσε εν ριπή οφθαλμού τα 2.300 εισιτήρια που αντιστοιχούσαν στη θύρα των φιλοξενούμενων και υπολογίζεται πως περίπου άλλοι τόσοι είναι οι φίλοι του ΠΑΟΚ που κανόνισαν να βρεθούν στο Λονδίνο χωρίς να έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο. Κάποιοι εξ’ αυτών έχουν αγοράσει εισιτήρια σε θύρες του γηπέδου, με την Τσέλσι να γνωστοποιεί πως δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη διακριτικών του ΠΑΟΚ σε άλλες θύρες πλην αυτών των φιλοξενούμενων. Χθες, η Αγγλική ομάδα κρέμασε πινακίδες που έγραφαν «sold out» έξω από τα εκδοτήρια, για την σημερινή αναμέτρηση. 

Οι πιθανές 11άδες

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε, στην συνέντευξη Τύπου πως έχει ήδη αποφασίσει για την αρχική 11άδα σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Όποιον παίκτη μου και να ρωτήσετε, θα σου πει πως θα πέθαινε για να παίξει σε αυτό το ματς».

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να παραταχθεί με τους: Πασχαλάκη, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Χατσερίντι, Μάτος, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Ζαμπά, Πέλκα, Λημνιό, Πρίγιοβιτς.

Η Τσέλσι αναμένεται να παραταχθεί με τους: Καμπαγιέρο, Ζαπακόστα, Κρίστενσεν, Κέιχιλ, Εμερσον, Φάμπρεγκας, Λόφτους Τσικ, Μπάρκλει, Ουίλιαν, Ζιρού, Πέδρο.

* Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του «Youth League» εξασφάλισε η Κ19 του ΠΑΟΚ, μετά τη δεύτερη νίκη της επί της Μινσκ, αυτή τη φορά με 1-0 στη Λευκορωσία, με σκόρερ τον Γαϊτανίδη στο 60’ . Οι ασπρόμαυροι θα μάθουν στις 17/12 τον επόμενο αντίπαλό τους.

Europa LeagueΡαζβάν ΛουτσέσκουΠΑΟΚΤσέλσι