Αθλητισμός|15.11.2019 23:44

«Εκτέλεσε» την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ ο σοβαρός Ολυμπιακός

Newsroom

Το κακό δεν … τρίτωσε για τον Ολυμπιακό. Μετά από δυο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες από Μακάμπι και Αναντολού Εφές οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα, φτάνοντας στην 3η νίκη τους για φέτος στην Euroleague απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας με 83-74.

Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν είχε καμία σχέση με αυτή των προηγούμενων δυο αγώνων με τον Κεμζούρα να παρατάσσει ένα σοβαρό ,καλά διαβασμένο σύνολο παικτών. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πλάνο στο παιχνίδι τους, γύριζαν την μπάλα με υπομονή και απειλούσαν τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι.

Ο Ολυμπιακός είχε επιθετικό πλουραλισμό με τους Μιλουτίνοφ, Σπανούλη, Ρότσεστι, Πολ, Πρίντεζη να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση ενώ η ευχάριστη έκπληξη του αγώνα ήταν η Γουίλι Ρίντ που πάλεψε στην άμυνα ενώ πρόσφερε και 10 πόντους στην επίθεση.

Με αυτή την νίκη ο Ολυμπιακός έσπασε την αρνητική παράδοση απέναντι στην Ζαλγκίρις καθώς μετρούσε επτά ήττες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια.  

Ο Κεμζούρα επέλεξε ελληνικό σχήμα για το ξεκίνημα εμπιστευόμενος τους: Κόνιαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν με σοβαρότητα και συγκέντρωση από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι Εκεί που έδειξαν μια μικρή αδυναμία (και το πλήρωσαν) ήταν το ριμπάουντ με τον προπονητή του Ολυμπιακού να απαντάει γρήγορα ρίχνοντας στην μάχη τον Ριντ που έδωσε πολύτιμες λύσεις στην άμυνα.

Η Ζαλγκίρις χάρις τον εξαιρετικό επιθετικά Λεντέιλ αλλά και τον αποτελεσματικό Λεκαβίτσιους διατήρησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ένα μικρό προβάδισμα(35-37) με τους ερυθρόλευκους παρόλα αυτά να αφήνουν την εντύπωση ομάδας που πατάει καλά στο παρκέ.

Αυτό αποδείχθηκε και στην συνέχεια με τον Ολυμπιακό να βρίσκει σταδιακά σταθερότητα στο σκοράρισμα βελτιώνοντας τα ποσοστά του σε δίποντα και τρίποντα. Οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Ρότσεστι ανέβασαν την διαφορά στο +6 (51-45 στο 28΄) ενώ ο Ουόλκαπ από την πλευρά της Ζαλγκίρις διαμόρφωσε το σκορ της 3ης περιόδου(60-55).

Η άμυνα του Ολυμπιακού προκάλεσε φθορά στον δραστήριο Λάντειλ που χρεώθηκε νωρίς στο τελευταίο 10αλεπτο με 4 φάουλ. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν με τον Μιλουτίνοφ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ενώ ο Μπράντον Πολ με εύστοχο τρίποντο στο 35΄ ανέβασε την διαφορά στο +10(71-61) βάζοντας έτσι τις βάσεις για την 3η νίκη στην διοργάνωση που ήρθε σχετικά εύκολα.

Ο Γιώργος Πρίντεζης έγραψε ιστορία καθώς ξεπέρασε τους 3.000 πόντους στην καριέρα του κάτι που έχουν καταφέρει να πετύχουν στην Euroleague(με την νέα της μορφή από το 2000) μόνο οι Σπανούλης και Ναβάρο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-18, 37-39, 60-55, 83-74

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεμζούρα): Πάντερ, Ρότσεστι 8 (2), Μπάλντγουιν, Πολ 14 (3), Κόνιαρης 3 (1), Σπανούλης 16 (2), Μιλουτίνοβ 14 (4/5 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 τάπες), Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 10 (1), Παπανικολάου 2 , Ρούμπιτ 4, Ριντ 10 (4/5 δίποντα, 2 ριμπάουντ)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Γιασικεβίτσιους): Γουόκαπ 10 , Πέρες 5, Λεκαβίτσιους 14 (1), Χέιζ 3 (1), Γιανκούνας 2, Μιλάκνις 1, Γκέμπεν 5, Γιοκουμπάιτις, Λεντέι 4, Λαντέιλ 23 (1), Γκριγκόνις 5 (1), Ουλανόβας 2.

EuroleagueΟλυμπιακόςΖαλγκίριςμπάσκετ