Αθλητισμός|29.11.2018 00:11

Champions League: Αγωνία για τρεις μέχρι τελευταία ανάσα

Αλέξανδρος Λοθάνο

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί ποια εκ των Νάπολι, Παρί Σεν Ζερμέν ή Λίβερπουλ ΔΕΝ θα συνεχίσει στη φάση των «16» του Champions League. Οι Ναπολιτάνοι επικράτησαν στο «Σαν Πάολο» του Ερυθρού Αστέρα με 3-1 (11’ Χάμσικ, 33’, 52’ Μέρτενς – 57’ Μπεν) και μια αγωνιστική πριν από το φινάλε, οδηγούν την κούρσα της βαθμολογίας στον τρίτο όμιλο.

Δεν μπορούν, όμως, να επαναπαυτούν, αφού αν ηττηθούν από τη Λίβερπουλ στο «Ανφιλντ» με δύο γκολ διαφορά, θα αποκλειστούν. Η Παρί, η οποία έπαιζε για την επιβίωσή της, λύγισε τους «Κόκκινους» στο Παρίσι με 2-1 (13’ Μπερνάτ, 37’ Νεϊμάρ – 45’+1’ πέν. Μίλνερ) και κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια της, αφού με νίκη στο Βελιγράδι επί του Αστέρα, παίρνει το εισιτήριο. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, πάντως, δεν θα είναι αδιάφορη, αφού με νίκη και ήττα της Λίβερπουλ, παίρνει αυτή το εισιτήριο για την φάση των «32» του Europa League!

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα.

Ζωντανή η Τότεναμ

Η Ιντερ χρειαζόταν έναν βαθμό για να σφραγίσει την πρόκρισή της μέσω του δεύτερου ομίλου και η Τότεναμ μόνο νίκη για να ελπίζει πως θα της «αρπάξει» το εισιτήριο στην τελευταία αγωνιστική.

Τα «Σπιρούνια» τα κατάφεραν (1-0) χάρη σε γκολ του Κρίστιαν Ερικσεν (80’) που μπήκε ως αλλαγή, υπερτερούν στην ισοβαθμία των «Νερατζούρι», αλλά χρειάζονται νίκη στο «Καμπ Νόου» επί μιας Μπαρτσελόνα που πάντως θα είναι αδιάφορη, αφού εξασφάλισε και την πρωτιά. Οι «Μπλαουγκράνα» του Ερνέστο Βαλβέρδε καπάρωσαν την πρώτη θέση με 2-1 (83’ Ντε Γιονγκ – 61’ Μέσι, 70’ Πικέ) στην έδρα μιας Αϊντχόφεν που έμεινε μαθηματικά και εκτός Europa League.

Μαζί στους «16»

Ο Ραδαμέλ Φαλκάο επέστρεψε ως αντίπαλος της Ατλέτικο στην Μαδρίτη και, προφανώς συγκινημένος, έχασε πέναλτι για το «γκολ της τιμής» της Μονακό (83’). Οι «Ροχιμπλάνκος» επικράτησαν 2-0 (2’ Κόκε, 24’ Γκριεζμάν) και εξασφάλισαν την πρόκριση, όντες προς το παρόν στην κορυφή του πρώτου ομίλου, με δεύτερη μια Μπορούσια Ντόρτμουντ που επίσης τσέκαρε το εισιτήριο, έστω και με το εντός έδρας 0-0 με την Κλαμπ Μπριζ.

Εισιτήριο και πρωτιά

Η Λοκομοτίβ Μόσχας πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον τέταρτο όμιλο και, με το εντός έδρας 2-0 (43’ αυτ. Ντονκ, 54’ Ιγκνατίεφ) επί της Γαλατάσαραϊ, παρέμεινε «ζωντανή» για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Η νίκη των Ρώσων προηγήθηκε χρονικά του έτερου παιχνιδιού και «σφράγισε» την πρόκριση των Πόρτο και Σάλκε, με τους «Δράκους» να εξασφαλίζουν και την πρωτιά, με το εντός έδρας 3-1 (52’ Εντερ Μιλιτάο, 55’ Κορόνα, 90'+4' Μαρεγκά – 89’ πέν. Μπενταλέμπ) επί των Γερμανών.

αποτελέσματαChampions League