Αθλητισμός|19.12.2020 01:03

Formula 1: Θρίαμβος του Φερστάπεν στη Βραζιλία - Ναυάγιο της Ferrari (vid)

Newsroom

Σε σόου του Μαξ Φερστάπεν εξελίχθηκε το γκραν πρι της Βραζιλίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull τερμάτισε πρώτος στην πίστα του Ιντερλάγκος, ενώ την έκπληξη έκανε ο Γκασλί με την Τόρο Ρόσο, ο οποίος βρέθηκε στη δεύτερη θέση σε ένα δραματικό αγώνα, όπου οι δυο Ferrari... κατόρθωσαν να χτυπήσουν μεταξύ τους!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε τρίτος και ανέβηκε στο βάθρο αλλά λόγω σύγκρουσης που είχε με τον Αλμπον μετά το τέλος του αγώνα τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων κι έπεσε στην έβδομη θέση! 

Ο Φερστάπεν τα έκανε όλα τέλεια, πέρασε δύο φορές τον Χάμιλτον και δικαίως κατέκτησε την όγδοη νίκη της καριέρας του με ένα μονοθέσιο που είναι σαφώς υποδεέστερο από την Μερσέντες.

Ο Σάινθ έκανε τρομερό αγώνα και από 20ός βρέθηκε τρίτος, ενώ ο Ραϊκόνεν τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Ακολούθησαν: Τζιοβινάτσι, Ρικιάρντο, Χάμιλτον, Νόρις, Πέρες, Κβίατ.

Οσο για τη Ferrari, έπειτα από μια καλή περίοδο, έκανε και πάλι το... θαύμα της καθώς ο Φέτελ και ο Λεκλέρκ ακούμπησαν μεταξύ τους (με ευθύνη του Λεκλέρκ) λίγο πριν την καρό σημαία και εγκατέλειψαν αμφότεροι τη στιγμή που βρίσκονταν στο 4-5 και κυνηγούσαν το βάθρο.

T

Μαξ ΦερστάπενGP ΒραζιλίαςFerrariRed BullΣαρλ ΛεκλέρκFormula 1Σεμπάστιαν Φέτελ