Αθλητισμός|21.11.2019 19:49

Εφετείο για Οσκαρ Γκαρθία στην Τούμπα: «Δεν υπήρξε σωματική βλάβη»

Newsroom

Εκδικάστηκε στη Θεσσαλονίκη από το τριμελές πλημμελειοδικείο εφετών, η έφεση που άσκησε ο οπαδός του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης από τη ρίψη ενός χάρτινου ρολού στην περιβόητη αναμέτρηση ΠΑΟΚΟλυμπιακός, που δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω του ότι ο Ισπανός κόουτς και οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων« επικαλέστηκαν τραυματισμό του προπονητή των «ερυθρόλευκων», Οσκαρ Γκαρθία.

Στο εφετείο, η πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατέπεσε καθώς το δικαστήριο απάλλαξε τον κατηγορούμενο από τη συγκεκριμένη κατηγορία διότι έκρινε πως από τη ρίψη του αντικειμένου δεν προκλήθηκε τραυματισμός του Όσκαρ Γκαρθία.

Οσον αφορά τη ρίψη του αντικειμένου, η ποινή μειώθηκε σε δύο μήνες (με τριετή αναστολή), ενώ παράλληλα ο οπαδός του ΠΑΟΚ θα κληθεί να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Το επίμαχο παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου του 2018, αλλά η μη τέλεση του αγώνα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα έκβαση του τίτλου τον οποίο έχασε ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ, δίχως να παίξει, έχασε το παιχνίδι στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό σε ένα κομβικό σημείο για τη μάχη του πρωταθλήματος.

ΟλυμπιακόςΟσκαρ ΓκαρθίαΠΑΟΚ