Αθλητισμός|29.11.2019 01:11

Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός- «Κατοστάρα» επί της Μπασκόνια με «σόου» Φριντέτ

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να … γκαζώνει, έκανε την αρχή στα προηγούμενα δυο παιχνίδια με Ζαλγκίρις και Μπάγερν, συνέχισε με μεγαλύτερη ένταση κόντρα στην Μπασκόνια και έδειξε πως μπορεί να παίξει σε άλλη ταχύτητα, σε άλλο ρυθμό.

Η επιστροφή του Ρικ Πιτίνο  έφερε νέο… αέρα στους «πράσινους». Ο Αμερικανός, ένας μετρ της επικοινωνίας και της ψυχολογίας βοήθησε ξεκάθαρα συγκεκριμένους παίκτες (δεν μπορεί να ήταν τυχαία η εικόνα του απελευθερωμένου Φριντέτ), να πιστέψουν περισσότερο στον εαυτό τους.

Το αποτέλεσμα ήταν η εμφάνιση ενός Παναθηναϊκού βγαλμένου από τα καλύτερα όνειρα των οπαδών του. Ο «εξάστερος» επικράτησε της Μπασκόνια  με 100-66 παίζοντας όμορφο μπάσκετ, κατακτώντας έτσι την 7η νίκη στην Euroleague.

Ο Τζιμέρ Φριντέτ έκανε σπουδαίο παιχνίδι πετυχαίνοντας 21 πόντους με 4/5 τρίποντα και δικαίως χειροκροτήθηκε θερμά στο τέλος γνωρίζοντας την αποθέωση από τους χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για την εξαιρετική του εμφάνιση.

Ο Ρικ Πιτίνο πειραματίσθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τα σχήματα της 5άδας του. Αρχικά ξεκίνησε με τους Τόμας, Παπαγιάννη, Παπαπέτρου, Φριντέτ και Καλάθη. Στη συνέχεια δοκίμασε το δίδυμο Ράις-Φριντέτ (για πρώτη φορά φέτος μαζί στην ίδια 5άδα), ενώ εμπιστεύθηκε αρκετά και τον –φορμαρισμένο στα τελευταία ματς- Μήτογλου.

Το μεγάλο πρόβλημα που κλήθηκαν να λύσουν οι «πράσινοι» αφορούσε το ριμπάουντ, με την Μπασκόνια να κερδίζει 8 επιθετικά πριν καν να συμπληρωθεί το 10λεπτο. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε … χαρακτήρα στην 2η περίοδο, πίεσε στην άμυνα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό ενώ τα μπλοκ άουτ λειτούργησαν αποτελεσματικά  διασφαλίζοντας έτσι το αμυντικό ριμπάουντ.

Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο αν και αντιμετώπισαν μια ομάδα με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας από το τρίποντο (στο ημίχρονο η Μπασκόνια είχε 6/15) πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας διαφορά 10 πόντων (46-36).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό για τον Παναθηναϊκό που ανέβασε ταχύτητα και με πρωταγωνιστή τον καταπληκτικό Φριντέτ προηγήθηκε με 62-44 βάζοντας ουσιαστικά από τα μέσα της συγκεκριμένης περιόδου τις βάσεις για την νίκη. Πολύ καλή εμφάνιση πλην του Φριντέτ πραγματοποίησαν και οι Καλάθης, Ράις και  Τόμας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-17, 46-36, 72-51, 100-68.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πιτίνο): Τόμας 15 (1), Ράις 12 (3), Παπαγιάννης 6, Παπαπέτρου 11 (1), Παππάς 2, Βουγιούκας 2, Τζόνσον 9 (1), Φρεντέτ 21 (4/12 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Καλάθης 12 (1/3 τρίποντα 9 ασίστ), Γουάιλι 2, Μήτογλου 3 (1), Μπεντίλ 5 (1).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Περάσοβιτς): Βιλντόζα, Χένρι 4, Τζάνινγκ 8 (2), Ντιόπ, Φολ 12, Στάουσκας 12 (4), Σενγκέλια 11 (2), Σιλντς 8, Πολονάρα 4 , Έρικ 9 .

ΠαναθηναϊκόςΜπασκόνιαEuroleagueμπάσκετ