Αθλητισμός|04.12.2019 15:22

NBA: Απίστευτο μπάχαλο με κάρφωμα του Χάρντεν που δεν μέτρησε (vid)

Newsroom

Επειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση οι Σαν Αντόνιο Σπερς επικράτησαν 135-133 των Χιούστον Ρόκετς. Ωστόσο το ματς σημαδεύτηκε από ένα κανονικό κάρφωμα του Τζέιμς Χάρντεν, που όμως δεν μέτρησε διότι οι διαιτητές δεν αντιλήφθηκαν ότι η μπάλα μπήκε στο καλάθι!

Η αλήθεια είναι πως σε κανονική ροή αγώνα η πορεία της μπάλας ξεγελά διότι φαίνεται να... εξοστρακίζεται από το καλάθι. Ωστόσο η αλήθεια ήταν διαφορετική καθώς η μπάλα μπήκε κανονικά, αλλά πήρε ένα περίεργο φάλτσο και βγήκε με ταχύτητα πάνω από το καλάθι γεγονός που μπέρδεψε τους διαιτητές.

Ακόμη και ο ένας εκ των τηλεσχολιαστών αρχικά φώναξαν πως ο Χάρντεν αστόχησε στο κάρφωμα. Ωστόσο στο πρώτο ριπλέι φάνηκε ξεκάθαρα πως το καλάθι έπρεπε να μετρήσει. Σε εκείνο το χρονικό σημείο όλα έμοιαζαν ανώδυνα για τους Ρόκετς καθώς βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 89-104 κι ενώ απέμεναν οχτώ λεπτά για το φινάλε του αγώνα.

Γι' αυτό κι οι διαμαρτυρίες του Χάρντεν αλλά και του προπονητή του για να μετρήσει το καλάθι ήταν χλιαρές. Μάλιστα, ο άσος των Ρόκετς, ο οποίος τελείωσε το ματς σκοράροντας συνολικά 50 πόντους (!) γελούσε με το περιστατικό.

Με μια τρομερή αντεπίθεση ωστόσο οι Σπερς όχι μόνο ισοφάρισαν στέλνοντας το ματς στην παράταση αλλά κέρδισαν κιόλας με 135-133. Πλέον οι Ρόκετς ζητούν επίσημα από το ΝΒΑ είτε να κερδίσουν στα χαρτιά τον αγώνα, είτε να παιχτούν τα τελευταία 7'50'' με το σκορ στο 89-106.

Δείτε την απίθανη φάση που προκάλεσε το μπάχαλο

Τα highlights του τρομερού αγώνα

Σαν Αντόνιο ΣπερςNBAΤζέιμς ΧάρντενΧιούστον Ρόκετς