Αθλητισμός|05.12.2019 00:23

Πεντάστερη Λίβερπουλ με Εβερτον - Μαχαιριά της Γιουνάιτεντ στον Μουρίνιο (vid)

Newsroom

Τίποτα δεν σταματά τη Λίβερπουλ στο δρόμο για την επιστροφή στον θρόνο της Premier League. Οι «κόκκινοι» ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με την συμπολίτισσα Εβερτον σκοράροντας τέσσερα γκολ σε 45 λεπτά, νίκησαν 5-2, παρέμειναν αήττητοι και επανέφεραν τη διαφορά στο +11 από την τρίτη στη βαθμολογία Μάντσεστερ Σίτι.

Το σκορ άνοιξε ο Οριγκί στο 6', ενώ ο Σακίρι πέτυχε το 2-0 στο 17'. Ο Κιν μείωσε (2-1) στο 21' αλλά και πάλι ο Οριγκί στο 31' με εξαιρετικό τελείωμα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους επίδοξους πρωταθλητές. Ο Μανέ στο 45' σκόραρε για τέταρτη φορά και ο Ριτσάρλισον στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου διαμόρφωσε το 4-2, που μετετράπη στο τελικό 5-2 χάρη σε γκολ του Βαϊνάλντουμ στο 91'.

Στην επιστροφή του Ζοζέ Μουρίνιο στο Ολντ Τράφορντ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο διάδοχός του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ πλήγωσαν τον Πορτογάλο τεχνικό που γνώρισε την πρώτη του ήττα στον πάγκο της Τότεναμ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν στο 6' με τον Ράσφορντ, τα «σπιρούνια» απάντησαν με τον Ντέλε Αλι στο 39' αλλά και πάλι ο Ράσφορντ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 49' διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Στα άλλα ματς της αγωνιστικής, η εκπληκτική Λέστερ νίκησε 2-0 τη Γουότφορντ με γκολ των Βάρντι και Μάντισον και ξαναπέρασε στη δεύτερη θέση, ούσα στο +3 από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Τσέλσι επικράτησε 2-1 της Αστον Βίλα με τέρματα των Αμπραχαμ και Μάουντ, ενώ είχε μεσολαβήσει η ισοφάριση από τον Τρεζεγκέ. Επίσης η Γουλβς νίκησε 2-0 την Γουέστ Χαμ και η Σαουθάμπτον 2-1 τη Νόριτς.

Αποτελέσματα-πρόγραμμα

Βαθμολογία

Το καταπληκτικό γκολ του Οριγκί

Τα highlights του Λίβερπουλ - Εβερτον

Τα highlights του Μαν. Γιουνάιτεντ - Τότεναμ

Premier LeagueΖοσέ ΜουρίνιοΛίβερπουλΕβερτονΤότεναμΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ